Dakićevci se žale Evropskoj komisiji na Đukanovića

"Želimo da nas obavijestite o tome što je preporučeno mjerilima i predviđeno Akcionim planovima u okviru poglavlja 23 i 24, jer izvršna vlast Mila Đukanovića odbija bilo kakvu komunikaciju sa nama"
59 pregleda 2 komentar(a)
Milan Vukčević, Foto: Savo Prelević
Milan Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.09.2016. 07:01h

Bivši radnici "Radoja Dakića", koji prema pravosnažnim presudama potražuju više od 50 miliona eura, nakon protesta pred zgradom Vlade, otići će pred sjedište Delegacije Evropske komisije gdje su zatražili prijem kod novog šefa Aivoa Orava.

"Crnoj Gori su kao kandidatu za prijem u EU ispostavljeni uslovi za 33 poglavlja od kojih su dva otvorena. Unapređenje socijalne i pravne države mora se posmatrati sa stanovišta Kopenhaških kriterijuma i sudskih postupaka na čije se okončanje čeka 10 i više godina", navodi se u pismu Oravu koje je uputio predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca "Radoja Dakića" Milan Vukčević.

On je napomenuo da Konvencija br. 95 Međunarodne organizacije rada (MOR) propisuje da se plata svakom radniku isplaćuje lično.

"Dok je stvar na čekanju preko 500 naših kolega je preminulo, a devet je izvršilo samoubistvo vjerujući da drugi izlaz iz socio-ekonomskih, moralnih i drugih problema ne postoji. Već sedam i po godina plato ispred zgrade Vlade je mjesto protestvovanja svake srijede", dodaje se u obraćanju šefu Delegacije EK u Podgorici.

Vukčević je naveo u pismu da očekuje da će EK primiti njihove predstavnike kako bi ih upoznali sa detaljima.

"Želimo da nas obavijestite o tome što je preporučeno mjerilima i predviđeno Akcionim planovima u okviru poglavlja 23 i 24, jer izvršna vlast Mila Đukanovića odbija bilo kakvu komunikaciju sa nama", ističe se na kraju pisma Vukčevića.

Bonus video: