Jadransko brodogradilište Bijela: Protestovali penzioneri zbog neisplaćenih otpremnina

Radnici koji nisu ispunili uslove za penziju, njh 201 dobili su prošle sedmice otpremnine u ukupnom iznosu od 3,5 miliona eura. Sredstva su obezbijeđena od prodje velikog doka litvanskoj kompaniji AB Vakaru laivu gamykla za 11 miliona eura
1 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2016. 13:48h

Penzionisani radnici Jadranskog brodogradilišta Bijela u stečaju danas su se okupili ispred kapije kompanije nezadovoljni jer im, nisu isplaćene otpremnine na koje imaju pravo.

Njih 65 poslali dopis Ministarstvu pomorstva i saobraćaja u kome traže da se ispoštuje odluka Vlade CG o isplati otpremnina.

“Mi samo tražimo da nam se od prodaje imovine Brodogradilišta isplate ta sredstva, kaže predstavnik penzionera bjelskih brodograditelja Milivoje Bojanović. “Ostavili smo 72 časa da ministar Ivan Brajović riješi naše zahtjeve . Ukoliko ne dobijemo odgovor ,obratićemo se premijeru Milu Đukanoviću”, naveli su penzionisani radnici Brodogradilišta.

Podsjećamo da su radnici sada penzioneri Brodogradilišta bili zaposleni u trenutku donošenja odluke o stečaju junu prošle godine i da su kao i njihove kolege, kojima su isplaćene otpremnine, bili obuhvaćeni socijalnim programom. Za isplatu otpremnina koje u prosjeku iznose oko 8 hiljada eura, trebalo bi oko pola miliona eura.

Radnici koji nisu ispunili uslove za penziju, njh 201 dobili su prošle sedmice otpremnine u ukupnom iznosu od 3,5 miliona eura. Sredstva su obezbijeđena od prodje velikog doka litvanskoj kompaniji AB Vakaru laivu gamykla za 11 miliona eura.

Galerija

Bonus video: