Bivšim radnicama Konija biće povezane dvije godine staža

U toku je 18 oglas za prodaju imovine Koni konfekcije po početnoj cijeni od 453.500 eura
75 pregleda 2 komentar(a)
Bivše radnice Konija, Foto: Svetlana Mandić
Bivše radnice Konija, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 13.09.2016. 11:02h

Bivšim radnicama nikšićke Koni konfekcije biće povezane dvije godine staža.

“Predsjednik Opštine Veselin Grbović nam je kazao da je problem riješen i da će nam za dan–dva biti povezan staž, a uspjele smo i da dogovorimo sastanak sa ministrom ekonomije”, kazala je predstavnica radnica Milijana Novosel.

Bivše konfekcionarke okupile su se juče ujutro ispred zgrade Opštine tražeći od nadležnih da im odgovore kada će im biti povezane dvije godine staža. Vlada je u maju odobrila pozajmicu od 224 hiljade eura za rješavanje problema oko 40 radnika Konija, koji je u stečaju od decembra 2012.godine. Od tog novca trebalo je da im bude isplaćeno devet zaostalih zarada i povezane četiri godine staža. Sredinom maja primili su zaostale zarade, a staž im je povezan za dvije godine, dok im dvije godine nijesu bile uplaćene, pa šest radnica nije moglo da ostvari penziju, a tri naknadu po osnovu troje djece.

“Razgovarao sam sa Poreskom upravom i sve će biti završeno ovih dana. Poreska uprava pribaviće neophodnu dokumentaciju za 2011. i 2012. godinu, čime će biti omogućeno da se ispuni zahtjev radnika i poveže radni staž”, kazao je Grbović.

U toku je 18 oglas za prodaju imovine Koni konfekcije po početnoj cijeni od 453.500 eura. Oglas je otvoren do 23. septembra, a otvaranje ponuda obaviće se tri dana kasnije. Ukupna priznata potraživanja iznose 1,3 miliona eura.

Bonus video: