Gvozdenović i Uehara: Članstvo u NATO preduslov za investicije

Navodi se da je Gvozdenović, kada je riječ o razvoju hotelske industrije u Crnoj Gori, upoznao Ueaharu sa značajnim napretkom koji je ostvaren u prethodnom periodu
8 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Savo Prelević
Branimir Gvozdenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.09.2016. 16:47h

Članstvo Crne Gore u NATO važan je uslov za dalji rast stranih direktnih investicija u narednom periodu, ocijenjeno je u razgovoru ministra održivog razvoja i turizma, Branimira Gvozdenovića sa američkom ambasadorkom u Podgorici, Margaret Ueharom.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma je saopšteno da su Gvozdenović i Uehara razgovarali o napretku koji Crna Gora ostvaruje u sektoru turizma, kao i u oblasti evroatlanskih integracija.

„Takođe, konstatovano je da je buduće članstvo Crne Gore u NATO važan uslov za dalji rast stranih direktnih investicija u narednom periodu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Gvozdenović, kada je riječ o razvoju hotelske industrije u Crnoj Gori, upoznao Ueaharu sa značajnim napretkom koji je ostvaren u prethodnom periodu.

Kako je saopšteno, posebno je istaknut značajan porast broja turista iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) koji, prema podacima za sedam mjeseci ove godine bilježi porast od 8,6 odsto u odnosu na uporedni period iz prošle godine.

„Imajući u vidu ostvarene rezultate, Ministarstvo održivog razvoja i turizma će prilikom izrade nove marketing strategije dodatnu pažnju posvetiti tržištu SAD-a, imajući u vidu potencijal istog", saopšteno je iz tog resora.

Na sastanku su, kako se dodaje, razmijenjene i informacije o napretku koji se ostvaruje u realizaciji započetih investicionih projekata iz SAD-a u resoru Ministarstva održivog razvoja i turizma.

"Sagovornici su takođe razmijenili informacije o mogućnostima za nove investicione projekte i saglasili se da je potrebno uložiti zajedničke napore u cilju pružanja dodatne podrške postojećim i privlačenju novih investitora iz SAD-a, kao i promotivnim aktivnostima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: