Kavarić: Preduzetnički potencijali iz Petnjice da budu efektuirani u novim pogonima i radnim mjestima

„Razgovarali smo i o onome što su infrastrukturne pretpostavke u oblasti energetike i kako kroz pomenute procese obezbijediti jačanje distributivne mreže u Petnjici“, kazao je Kavarić
2 komentar(a)
Suad Numanović, Vladimir Kavarić. Petnjica, Foto: Ministarstvo ekonomije
Suad Numanović, Vladimir Kavarić. Petnjica, Foto: Ministarstvo ekonomije
Ažurirano: 09.09.2016. 19:21h

Vlada će kao i do sada raditi kako bi konkretni preduzetnički potencijali iz Petnjice bili efektuirani u novim pogonima i novim radnim mjestima, poručio je ministar ekonomije, Vladimir Kavarić.

On je danas, sa ministrom za ljudska i manjinska prava, Suadom Numanovićem boravilo u radnoj posjeti opštini Petnjica, gdje su razgovarali sa predsjednikom opštine Samirom Agovićem i lokanim privrednicima.

U zajedničkom saopštenju ta dva resora se navodi da je Kavarić govorio o projektima iz oblasti energetike, posebno mogućnostima koje pružaju projekti za izgradnju malih hidroelektrana, s obzirom na značajan energetski potencijal tog kraja.

„Razgovarali smo i o onome što su infrastrukturne pretpostavke u oblasti energetike i kako kroz pomenute procese obezbijediti jačanje distributivne mreže u Petnjici“, kazao je Kavarić.

On je, kako se navodi, domaćinima predstavio mogućnosti koje Vlada nudi malim i srednjim preduzećima i izrazio zadovoljstvo što u gradu postoje preduzetničke inicijative.

„Imamo dogovor sa Opštinom kako da se te preduzetničke inicijative, kao najznačajniji resurs svakog društva koji obezbjeđuje progres, budu realizovane i afirmisane. Imamo vrlo konkretne projekte i radićemo, kao što smo i do sada radili, da to što su vrlo konkretni preduzetnički potencijali iz Petnjice efektuiraju novim pogonima i novim radnim mjestima“, poručio je Kavarić.

Numanović je, kako se dodaje, razgovarao na teme unapređenja i zaštite ljudskih i manjinskih prava, rodne ravnopravnosti sa akcentom na ekonomsko osnaživanje položaja žena, kao i politike jednakih mogućnosti.

„Današnja posjeta opštini Petnjica jeste potvrda da mlada opština i mlado rukovodstvo pokazuje jasnu viziju svoje opstine. Današnja priča o razvojnim potencijalima ne može nikako da ide bez stvaranja pretpostvki za vladavinu prava", naveo je Numanović.

U tom pravcu, kako je rekao, poštovanje temeljnih ljudskih prava, samim tim stvaranje jednog ambijenta sa jasnom vladavinom prava za ovu opštinu i za cijelu Crnu Goru, jeste osnova kvalitetnih investicija na ovom prostoru.

Agović je kazao da je ta opština veoma zainteresovana da ima investitore iz oblasti drvoprerade, hidroenergije, poljoprivrede i agroturizma.

„Ovo je jasan poziv svim potencijalnim investitorima da će u Petnjici svako ko želi da investira biti snažno podržan i sa nivoa Vlade, i sa nivoa lokalne samouprave. Dakle, postoji zajednička želja i namjera da ovaj prostor bude prostor gdje ćemo imati nova radna mjesta u realnom sektoru“, kazao je Agović.

On je dodao da očekuje da će se kroz razvoj saobraćajne i energetske infrastrukture stvoriti preduslovi za otvaranje biznis zone na lokalnom nivou.

Kavarić i Numanović su, kako je saopšteno, nakon Petnjice, nastavili radnu posjetu opštini Gusinje gdje su sa tamošnjim predstavnicima razgovarali na iste teme.

Bonus video: