Vučinić pozvao bivše radnike KAP-a da uđu u Skupštinu

Poslanik Vučinić smatra da skupštinsko obezbjeđenje sjutra vjerovatno neće dozvoliti svim bivšim radnicima KAP-a da uđu u Skupštinu zbog čega ih je upozorio da budu spremni “i na guranje” sa obezbjeđenjem, kako bi ostvarili taj svoj naum, a sve u cilju da se sprovede u djelo važeći Zakon
66 pregleda 122 komentar(a)
Protest 24. maj; Janko Vučinić, Foto: Vesko Belojević
Protest 24. maj; Janko Vučinić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 29.08.2016. 16:04h

Bivši radnici Kombinata aluminijumau koji već četiri mjeseca u stečaju protestuju zbog neisplaćenih 5,45 miliona eura otpremnina, u skladu sa Zakonom o izmirenju obaveza, i danas su tokom dana šest časova blokirali dvije glavne raskrsnice u centru Podgorice, a poslanik DF-a i lider Radničke partije Janko Vučinić pozvao ih je da sjutra u 10 časova dođu pred Skupštinu, uđu u nju i ne napuštaju je dok se u praksi ne sprovede važeći Zakon.

“Pozivam sve bivše radnike KAP-a, na koje se odnosi Zakon, da zajedno uđemo u Skupštinu, bez obzira što nam to neće dozvoliti. Moramo ući i ostaćemo tamo sve dok se ne realizuje Zakon za bivše radnike KAP-a. Ako bude trebalo da uđemo silom, ućićemo silom”, poručio je Vučinić, tokom današnjeg okupljanja penzionera KAP-a, pred zgradom Ministarstva finansija.

On je napomnenuo da su se bivši radnici KAP-a koji potražuju otpremnine već obratili svim državnim organima.

Poslanik Vučinić smatra da skupštinsko obezbjeđenje sjutra vjerovatno neće dozvoliti svim bivšim radnicima KAP-a da uđu u Skupštinu zbog čega ih je upozorio da budu spremni “i na guranje” sa obezbjeđenjem, kako bi ostvarili taj svoj naum, a sve u cilju da se sprovede u djelo važeći Zakon.

Sjutra počinje, inače, vanredno zasjedanje Skupštine CG. Zakon o izmirenju obaveza donijet je još polovinom jula prošle godine, a Đukanovićeva Vlada još ne želi da ga realizuje. Zbog toga su krajem prošle sedmice bivši radnici KAP-a blokirali centar Glavnog grad, kružni tok na Zabjelu i Jadransku magistralu.

“Državne institucije su potvrdile da je taj Zakon jasan i da ga treba ispoštovati. Međutim, to još nije realizovano. One koji su nadležni moramo natjerati da sprovedu Zakon”, istakao je Vučinić.

Bonus video: