Otvorena još jedna filijala Lovćen banke u Podgorici

Na svečanom koktelu povodom proslave dvije godine rada i svečanog otvaranja druge filijale, uručene su dvije donacije od po 1000 eura ustanovama JU Resursni centar za djecu i osobe sa intelektualnim smetnjam i autizmom "1.jun" – Podgorica, JU “Dr Peruta Ivanović” - Resursni centar za sluh i govor - Kotor
381 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2016. 11:29h

Nakon otvaranja filijala u Podgorici, Baru, Kotoru, Cetinju, Nikšiću, Budvi i Herceg Novom, Lovćen banka AD Podgorica je nastavila sa širenjem poslovne mreže, otvaranjem još jedne filijale u Podgorici.

Svečano otvaranje, osme po redu filijale, održano je sinoć. Nova filijala u Podgorici se nalazi na uglu Bulevaru Ivana Crnojevića i Ulice 19. decembra. Klijentima će biti na usluzi radnim danima od 8h do 16h i subotom od 8h do 13h.

Tokom otvaranja filijale , okupljenima su se obratili dr Andreas Manfred Zeisler – Predsjednik Odbora direktora, dr Goran Knežević – Zamjenik Glavnog Izvršnog Direktora , Izvršni Direktor za rizike, finansije i IT i Aleksandra Popović – Glavna Izvršna Direktorica i član Odbora direktora Lovćen banke i Ernst Welteke – Član Odbora direktora LB.

"Danas proslavljamo jedan važan događaj – otvaranje druge filijale Lovćen banke u Podgorici. Tačno prije dvije godine, 25. avgusta 2014, otvorili smo banku i našu prvu filijalu u ulici Džordža Vašingtona. Od tada smo svjedoci nevjerovatnog razvoja banke. Banka je uspostavila modernu mrežu filijala u svim većim gradovima Crne Gore. Uz modernu tehnologiju ostvarili smo značajan rast. Aktiva je porasla 10 puta, a kreditni portfolio 23 puta. Održali smo odličan kvalitet aktive i imali manje od 1% nekvalitetnih kredita. Naši zaposleni uživaju veliko poštovanje naših klijenata, pravnih i fizičkih lica. Fleksibilni smo i brzi u donošenju odluka. I prepoznati smo po dobrim uslovima za naše proizvode. Siguran sam da će nova lijepa filijala u srcu Podgorice privući mnoge nove klijente i da će se njima dopasti naše usluge. Želio bih da se zahvalim našem timu i našim odanim klijentima i izrazim uvjerenje da ćemo nastviti da gradimo uspješan i plodonosan odnos sa vama", kazao je predsjednik Odbora direktora Manfred Zeisler.

Na svečanom koktelu povodom proslave dvije godine rada i svečanog otvaranja druge filijale, uručene su dvije donacije od po 1000 eura ustanovama JU Resursni centar za djecu i osobe sa intelektualnim smetnjam i autizmom "1.jun" – Podgorica, JU “Dr Peruta Ivanović” - Resursni centar za sluh i govor - Kotor.

Shodno pokrenutoj akciji pod nazivom “ Za društvo jednakih mogućnosti”, dio prihoda od svih transakcija posredstvom MasterCard kartica Lovćen banke doniran je za ostvarivanje prava djece sa smetnjama u razvoju, na njihovo obrazovanje, igru i druženje sa vršnjacima.

"Lovćen banka je na ovom tržištu prisutna svega dvije godine. U uslovima visoke konkurentnosti, izostanka mogućnosti da se u startu jeftino finansira te u nepovoljnim makroekonomskom ambijentu, banka je ostvarila rezultate za ove dvije godine kakve ne poznajem da je i jedna nova banka u region ostvarila u poslednjih desetak godina. Ti rezultati su iznad naših očekivanja. Po veličini kreditnog portfolio smo nadmašili sve male banke u crnogorskom bankarskom sistemu iako mnoge od njih posluju mnogo duže, a po rastu depozita smo nekoliko puta ispred ostatka bankarskog sektora sa stabilnijom ročnom strukturom depozita. Prohodali smo, a sada nam valja da naučimo da se razvijemo kako bi izrasli u snažnog subjekta mnogo većih potencijala nego što ih trenutno imamo. Mladi smo i mali smo kao banka ali sa sviješću zrelih, iskustvom starih i energijom velikih. Danas imamo razloga za ispoljavanje zadovoljstva ali nemamo razloga za opuštanje. Naša vizija je da za nekoliko sledećih godina postanemo najstabilnija banka u sistemu . U našoj viziji su utkani temelji za naše operativne ciljeve. Naš cilj nije to da naglo postanemo veliki, već da stalno odrastamo, da budemo fleksibilni, brzi i snažni sa jakim stavom i još jačim sposobnostima da taj stav ostvarimo. Naš cilj nije ni to da budemo najprofitabilniji jer nauka i istorija bankarstva dokazuju da nije bitan trenutni nivo profitabilnosti već volatilnost te profitabilnosti. Zato ciljamo da ostvarujemo kontinuirani rast profitabilnosti u svim okolnostima koje dolaze iz okruženja. Svijest da to treba postići bez skuta velikih majki banaka ili države dodatno jača našu izoštrenost i upućenost na sopstvene snage. Ovo će se posebno odnositi na sposobnost da upravljamo rizicima. Upravo svijest i sposobnost upravljanja rizicima po brojnim teoretičarima dijeli moderno društvo od predmodernog. Biti moderan u bankarstvu znači sposobnost da se predviđa budućnost i da se izgrađuje inovativnost na ovoj osnovi. Otvaranjem ove filijale dajemo još jedan doprinos prostornom širenju naših aktivnosti i približavanju klijentima. Pozivam vas da posjetite ovu filijalu iz razloga što u njoj treba da sretnete fleksibilniji odnos, brigu da se pronađu rješenja i kad druge banke to ne umiju, želju za izgradnjom trajnog odnosa protkanog uzajamnim poštovanjem i zadovoljstvom, brzinu donošenja odluka, inventivnost umjesto proceduralne zaslijepljenosti te razumijevanje za problem i vjeru da se oni zajednički mogu prevazići. Ako ništa makar ćete naići na manje gužve obzirom da je filijala nova. Mi smo trenutno mali za velike investicione apetite ali sa velikim apetitom da razumijemo i pomognemo. Želimo da nam poslovanje donosi zadovoljstvo spoznaje pa i kada spoznaja nije usklađena sa svim našim ambicijama. Još jednom vam se zahvaljujem što dajete šansu novim vrijednostima i što prepoznajete zajedničke ciljeve", kazao je zamjenik glavnog izvršnog direktora , Izvršni Direktor za rizike, finansije i IT Goran Knežević.

U čast proslave dvije godine rada Lovćen banke i svečanog otvaranja druge filijale u Podgorici, Lovćen banka nudi dodatne povoljnosti i to:

  • klijenti koji otvore račun sa platnom karticom i e-banking uslugom u novootvorenoj filijali u periodu od 25. avgusta – 25. septembra 2016. godine, dobijaju besplatno održavanje za narednih 6 mjeseci, e-banking paketa koji obuhvata Tekući račun + Mastercard Debit karticu + Ebanking servis .
  • pored ovoga, svi klijenti koji u periodu od 25. avgusta – 25. septembra 2016. godine, u ovoj filijali oroče sredstva na period od godinu dana i duže, dobijaju dodatnih 0,3% na postojeće kamatne stope za štednju, koje su već konkurentne.

"Večeras je osma filijala Lovćen banke zasijala punim sjajem. Ovdje, na samo nekoliko koraka od stadiona, Gorice , čuvenoga korza, ali i moje rodne kuće, u zgradi podgoričke Zetagradnje, Lovćen banka je pronašla još jedno pravo mjesto za sebe i svoje klijente. Dvije godine su za nama, ispunjene velikim radom i jasnom vizijom ovoga tima koji je zajedno sa sa bankom porastao i razvija se. Mladost Lovćen banke piše jednu novu bankarsku priču, inspirisana daljim razvojem i budućnošću Crne Gore i njene ekonomije. Ta mladost je noćas ovdje i uz pomoć nas starijih i vas – naših klijenata i partnera, sigurna sam u uspjeh ove filijale", kazala je glavna izvršna direktorica i član Odbora direktora Lovćen banke Aleksandra Popović

Lovćen banka AD Podgorica počela je sa radom 25. avgusta prošle godine, a osnovali su je domaći poslovni ljudi i naučni radnici, zajedno sa njemačkim državnim investiciono-razvojnim fondom DEG-om (KfW grupa), jednom od najvećih evropskih razvojnih institucija.

(Promo sadržaj)

Galerija

Bonus video: