DOGOVOR BUDVANSKE RIVIJERE I TUI NORDIKA

Aleksandar prvi porodični klub hotel u Crnoj Gori

„Po postignutom dogovoru, baza za TUI Nordic postaje naredne sezone upravo hotel Aleksandar u kojem ovaj renomirani organizator putovanja u saradnji sa Budvanskom rivijerom otvara Blue star hotel, porodični klub hotel, prvi u Crnoj Gori. Ovo podrazumijeva i adaptaciju hotela radi prilagođavanja standardima ovog kluba, porodične sobe, veći apartmani, prostori za djecu čime se hotel specijalizuje za ovu vrstu usluge“, navode u Hotelskoj grupi.
55 pregleda 0 komentar(a)
Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 09.02.2019. 01:16h

Budvanski hotel Aleksandar  biće naredne sezone prvi Blue star - porodični klub hotel u Crnoj Gori. To je dogovor Hotelske grupe Budvanska rivijera i vodećeg evropskog turoperatora TUI Nordic.

Bord direktora Hotelske grupe  na posljednjoj sjednici dao je zeleno svjetlo da ova kompanija u većinskom vlasništvu države, u rekonstrukciju i adaptaciju hotela Aleksandar, koji se nalazi u Turističkom naselju Slovenska plaža uloži tri i po miliona eura.

„Kruna saradnje Budvanske rivijere  sa TUI grupacijom jeste najava dolaska TUI Nordic, njihove ispostave za nordijske zemlje Danska, Finska, Švedska i Norveška, sa najavom četiri ljeta sedmično iz glavnih gradova ovih država ka crnogorskim aerodromima već u 2017. godini“,  saopšteno je “Vijestima” iz Hotelske grupe.

Oni su naveli da je to rezultat dugotrajnih pregovora sa predstavnicima TUI-ja i promotivnih nastupa na tržištu sjeverne Evrope, što je, kako ocjenjuju,  ogromni potencijal za Crnu Goru i  šansa za značajno produženje sezone.

„Po postignutom dogovoru, baza za TUI Nordic postaje naredne sezone upravo hotel Aleksandar u kojem ovaj renomirani organizator putovanja u saradnji sa Budvanskom rivijerom otvara Blue star hotel, porodični klub hotel, prvi u Crnoj Gori. Ovo podrazumijeva i  adaptaciju hotela radi prilagođavanja standardima ovog kluba, porodične sobe, veći apartmani, prostori za djecu čime se hotel specijalizuje za ovu vrstu usluge“, navode u Hotelskoj grupi.

Kako ističu, to istovremeno podrazumijeva i proširenje kapaciteta bazena odnosno izgradnju novog rekreativnog kompleksa sa animacijskim sadržajima.

„Garantovana zakupljenost ovog hotela od 80 odsto  tokom perioda maj-oktobar znači i sigurnost da će ovo izuzetno atraktivno tržište biti značajno zastupljeno u naredne tri godine za koliko je sada potpisan ugovor. Ukupno ulaganje je projektovano na 3,5 miliona eura“, navode iz Budvanske rivijere.

U Hotelskoj grupi je tokom prethodnih sedam mjeseci ostvareno povećanje fizičkog obima prometa za oko pet odsto u odnosu na isti period prošle  godine.

 Budvanska rivijera je na kraju drugog kvartala imala gubitak od oko 671.709 eura, što je 1,6 puta manje u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti, poslovni prihodi preduzeća na kraju juna porasli su 7,7 odsto na oko 5.522.901 eura.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije, Vlada u Budvanskoj rivijeri ima 41,6 odsto akcija, AIK banka srbijanskog biznismena Miodraga Kostića ima 15,2 odsto, Fond penzijskog i invalidskog osiguranja 12,8 odsto, dvije firme Strateks grupe ukupno 15,2 odsto, a Zavod za zapošljavanje 4,2 odsto.