Kontrola poreske inspekcije: Privremeno zabranili rad 11 obveznika

“Za utvrđene nepravilnosti iz članova 87 i 88 Zakona o poreskoj administraciji kod 11 poreskih obveznika je izrečena mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti do 90 dana, pečaćenjem objekata”, navodi se u saopštenju
102 pregleda 1 komentar(a)
Miomir M. Mugoša, Foto: Zoran Đurić
Miomir M. Mugoša, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.08.2016. 15:23h

Poreski inspektori su od 1. juna do 14. avgusta uradili preko dvije hiljade provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod 323 preduzeća i preduzetnika. Za njih 11 je izrečena mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti. Iz Poreske uprave, na čijem je čelu Miomir. M. Mugoša saopšteno je da je po tom osnovu izdato 468 prekršajnih naloga, sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 722.100 eura.

“Za utvrđene nepravilnosti iz članova 87 i 88 Zakona o poreskoj administraciji kod 11 poreskih obveznika je izrečena mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti do 90 dana, pečaćenjem objekata”, navodi se u saopštenju.

Poreski inspektori su samo u toku avgusta izrekli tu mjeru plažnom baru SFRJ na Adi Bojani u vlasništvu Igora Živanovića, budvanskom cafe baru Tilt, koji posluje u sastavu Status company i plažnom baru Verige u Tivtu koji posluje u sastavu preduzeća La squadra.

Obavljanje djelatnosti zabranjeno je i plažnim barovima Perazića do koji posluje u sastavu Aramonta i Las Animas plaža Trsteno u vlasništvu Borivoja Ilića, piceriji Exit koji posluje u sastavu D&NN Company, kao i restoranu Stella plaža Jaz u vlasništvu Željka Marovića.

Bonus video: