Milić tražio podatak o broju podnijetih zahtjeva za penziju

Predsjednik SNP-a je ranije pokrenuo zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice Skupštine Crne Gore, na kojoj bi se raspravljalo o Predlogu zakona o izmjenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju
76 pregleda 6 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.08.2016. 09:46h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić zatražio je od direktora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Dušana Perovića informaciju o broju podnijetih zahtjeva za ostvarivanje prava na starosnu penziju, područnim odeljenjima Fonda PIO na čijim teritorijama su osiguranici bili posljednji put osigurani.

"Milić je, na osnovu člana 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore, od Perovića tražio i podatke o tome koliki broj ovih zahtjeva je pozitivno riješen u prvoj polovini tekuće godine. Predsjednik SNP-a je zatražio i obračun visine penzije ukoliko bi osnovice osiguranja za određivanje visine penzije bile 5 najvećih i 5 najnižih vrijednosti penzija, shodno zakonskom uslovu za sticanje prava na starosnu penziju od 40 godina staža osiguranika, bez obzira na godine života. Takođe, Milić je tražio obračun visine penzije ukoliko bi se kao osnovica za određivanje vrijednosti primijenio princip 15 najboljih godina staža osiguranja", saopšteno je iz SNP-+a.

Predsjednik SNP-a je ranije pokrenuo zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice Skupštine Crne Gore, na kojoj bi se raspravljalo o Predlogu zakona o izmjenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

"Podsjećamo, 39 poslanika – SNP-a, DF-a, Kluba nezavisnih poslanika, SDP-a i Albanske alternative su podržali ovu inicijativu, a da bi bila usvojena u parlamentu potrebna su samo još dva glasa koja, prije svega, očekujemo iz redova Bošnjačke stranke i kluba FORCA, Hrvatske građanske inicijative i Liberalne partije", zaključuje se.

Bonus video: