"Voli" gradi veliki distributivni i otkupni centar

"Značaj ovog centra za Voli je unapređenje poslovanja i smanjenje operativnih troškova a crnogorski poljoprivredni proizvođači će prvi put imati osiguran kontinuiran plasman i siguran put proizvoda od njive do trpeze. Takođe, potrošačima će se osigurati kvalitetni i standardizovani poljoprivredni proizvodi jer je sigurnost hrane imperativ"
97 pregleda 3 komentar(a)
Logistički centar Voli, Foto: Zoran Đurić
Logistički centar Voli, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.07.2016. 10:41h

Direktor kompanije "Voli" Dragan Bokan i predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti ozvaničili su danas početak pripremnih radova na izgradnji novog velikog distributivno-otkupnog centra kompanije.

Izgradnja centra će koštati devet milion eura, a rok završetka radova je 1. septembar naredne godine, ali je Bokan kazao očekuju da bude završen i ranije u junu, prije početka turističke sezone.

EBRD je dokapitalizacijom, odnosno ulaganjem novca u Voli, postala vlasnik 15,7 odsto udjela u kompaniji i partner za dalji razvoj kompanije.

"Značaj ovog centra za Voli je unapređenje poslovanja i smanjenje operativnih troškova a crnogorski poljoprivredni proizvođači će prvi put imati osiguran kontinuiran plasman i siguran put proizvoda od njive do trpeze. Takođe, potrošačima će se osigurati kvalitetni i standardizovani poljoprivredni proizvodi jer je sigurnost hrane imperativ", kazao je Bokan.

Čakrabarti je kazao da EBRD i "Voli" uspješno sarađuju već sedam godina i da su to partnerstvo proširili ulaskom u vlasništvo kompanije. On je naveo da je Voli postala uspješna i značajna kompanija i ne samo za Crnu Goru i da ima ozbiljne planove za dalji razvoj, kao što je ovaj distributivni centar.

Kompanija, kako je kazao, usvaja sve nove međunarodne standarde o bezbjednosti hrane i poslovanju i to treba da bude podstrek i za njene partnere i poljoprivredne proizvođače kako bi i oni usvojili nove standarde i bili konkurentniji na tržištu. On je naveo da bi time osigurali plasman svojih proizvoda u čemu će im značajna podrška biti i novi distributivni centar Volija.

Novi centar nalaziće se uz magistralu na izlazu iz Podgorice prema Petrovcu, pored sadašnjeg logističkog centra Volija.

Bonus video: