Raković: Ministar Kavarić nam nanosi duševne bolove

"Gospodine ministre Kavariću, poslije tri godine ste se konačno izjasnili da Vi i Vaše resorno ministarstvo nijeste nadležni za realizaciju naših zakona, pa Vas molimo da sve ovo što se nas tiče ostavite onima koji su nadležni za to", poručio je Raković, ovlašćeni predstavnik penzionera KAP-a
148 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Raković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nikola Raković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.07.2016. 20:05h

Moramo istaći gospodine Kavariću da nijednom nijeste pomenuli naše iscrpljivanje, a sa vašim stavovima nam nanosite svima velike duševne bolove, saopštio je danas predstavnik bivših radnika Kombinata aluminijuma (KAP) Nikola Raković.

Poslije petodnevne pauze bivši radnici, a danas penzioneri, koji u skladu sa Zakonom o izmirenju obaveza potražuju 5,45 miliona eura otpremnina nastavili su danas u centru Podgorice proteste i blokadu saobraćaja u periodu od 10 do 16 časova.

Oni su posebno ogorčeni na ministra ekonomije Vladimira Kavarića iz čijeg kabineta negativno odgovaraju na apel bilo kojeg pojedinca ili političkog subjekta u Crnoj Gori da se ispoštuje važeći zakon.

"Gospodine ministre Kavariću, poslije tri godine ste se konačno izjasnili da Vi i Vaše resorno ministarstvo nijeste nadležni za realizaciju naših zakona, pa Vas molimo da sve ovo što se nas tiče ostavite onima koji su nadležni za to", poručio je Raković, ovlašćeni predstavnik penzionera KAP-a.

Iako su kako je napomenuo, iz ranijeg razgovora sa Kavarićem, imali navodno njegova uvjeravanja da bi ministar volio da bivši radnici dobiju otpremnine, Raković kaže da više nijesu sigurni u to.

"Moramo istaći gospodine Kavariću da nijednom nijeste pomenuli naše iscrpljivanje, a sa vašim stavovima nam nanosite svima velike duševne bolove", istakao je Raković.

Tri fizička lica podnijela su zahtjev Ustavnom sudu za pokretanje inicijative za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Zakona o izmirenju obaveza, a pokretanje te inicijative podržala je nakon ministra ekonomije, zvanično i Vlada Crne Gore.

Raković je napomenuo da je ministar ekonomije ovu inicijativu tri lica još ranije javno najavio i da se pokazalo da je bio "dalekovid".

"Zahvalni smo Skupštini kao najvećoj zakonodavnoj instituciji što je zahvaljujući svojim poslanicima odbacila da bude karika za prevaru radnika KAP", saopštio je Raković.

Bonus video: