Ostvarujemo profit posljednjih 25 godina, ne dobijamo subvencije

“Pokret URA je dobio novu 'snagu' i pokušava da populistički i politički polemiše sa kompanijom”, navodi se u reagovanju na navode nekadašnja finansijska direktorica AD "Plantaže", a sada članica Građanskog pokreta URA
5 komentar(a)
Plantaže, Foto: Luka Zeković
Plantaže, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.07.2016. 14:36h

Iz Plantaža su saopštili da je nastavljena hajka na uspjeh kompanije i ovog puta napadač ima novo lice - starog prirodnog neprijatelja koji je obukao novu političku odoru.

“Pokret URA je dobio novu 'snagu' i pokušava da populistički i politički polemiše sa kompanijom”, navodi se u reagovanju na navode nekadašnja finansijska direktorica AD "Plantaže", a sada članica Građanskog pokreta URA.

Valerija Saveljić je juče podnijela novu krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu protiv Verice Maraš, izvršne direktorice "Plantaža" i ostalih odgovornih lica zbog sastavljanja lažnih bilansa.

Iz Plantaža navode da firma posljednjih 25 godina ostvaruje profit i za posljednjih deset godina prihodi su bili preko 320 miliona eura, a profit 33 miliona eura.

“Vino Plantaža je godinama među vodećim crnogorskim izvoznim proizvodima. Izvoz za posljednjih deset godina prelazi cifru od 170 miliona eura. Plantaže su danas jedina državna kompanija koja nije dobijala subvencije od države i godišnje angažuju oko 1.500 zaposlenih i za njihova primanja izdvajaju preko 12 miliona eura”, rekli su iz kompanije. U posljednjih deset godina, kako dodaju, investiraju u razvojne projekte preko 40 miliona eura iz sopstvenih sredstava, bez ikakve pomoći i garancija države.

“Ne želimo komentarisati postupke otpuštene radnice Plantaža, protiv koje smo pokrenuli brojne krivične postupke zbog brojnih nepočinstava koje je napravila tokom angažmana u kompaniji i nakon otpuštanja. Ako je to legitimacija za politički angažman u pokretu URA, onda svi treba da budu svjesni činjenice da su maske konačno pale. Ovi subjekti očito žele da sruše najveći crnogorski brend, a mi im u tome ne možemo pomoći”, kažu iz kompanije.

Dodaju da će sudske i druge nadležne instance dati sud o njoj, a zaposleni i penzioneri Plantaža, vlasnici akcija su svoj sud dali na skupštini akcionara, kada su podržali drugog kandidata i odbili stavove ove “u najmanju ruku kontroverzne osobe“.

Bonus video: