SDP HN: Nadamo se da u nedostatku resursa, DPS neće opet krenuti na Konavle

"SDP podsjeća da je Institut „Dr Simo Milošević“, jedina firma kojoj još uvijek Vlada nije uspjela naći „strateškog partnera“, i koju čak ni „iskusni“ menadžeri DPS-a još uvijek nisu uspjeli dotući. Iako se i danas tamo traži krevet više, ne garantujemo joj dug vijek ako se nešto ubrzo politički ne promijeni", dodaje se u saopštenju
57 pregleda 1 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 13.06.2016. 14:40h

Hercegnovski odbro SDP-a saopštio je da danima "režimski mediji" najavljuju radnu posjetu premijera Đukanovića Opštini Herceg Novi.

"Planiraju radnu posjetu gradu, u kome, zahvaljujući Vladi Crne Gore, jedino rade kafići, kladionice i po koji butik", navodi se u saopštenju.

Premijer Crne Gore posjetio je danas u Herceg Novi. On je tom priliko izjavio da Crna Gora može da stane rame uz rame sa Monte Karlom.

U saopštenju se dodaje da hoće premijer lično da se uvjeri što se to desilo pa su sa privredne mape nestale i takve kompanije kao što su bili Prvoborac, HTP Boka, PKB, Južni Jadran, Mješovito, Vinopromet, Brodogradilište Veljko Vlahović.

"Gdje je nestalo 5000 radnika koji, su ne tako davno radili i privređivali u ovim kolektivima? Što se to desilo i ko je krivac da jedna od opština sa najvećom stopom društvenog proizvoda u SFRJ padne na tako niske grane? Ili ova posjeta ima za cilj da premijer vidi kako nakon privatizacije funkcioniše Vojna Bolnica Meljine? A da podsjetimo, novsku privredu, kao uostalom i crnogorsku, privatizovali su samo „odabrani biznismeni“ koje je selektirao DPS - iskusni dokazani privrednici: Knežević, Brković, Popović, Vujović i ostali igrači", navodi se u soapštenju.

Dodaje se da istine radi, još uvijek funkcioniše Institut „Dr Simo Milošević“, iako je, opet zahvaljujući Vladi, u planu i njegovo gašenje.

"SDP podsjeća da je Institut „Dr Simo Milošević“, jedina firma kojoj još uvijek Vlada nije uspjela naći „strateškog partnera“, i koju čak ni „iskusni“ menadžeri DPS-a još uvijek nisu uspjeli dotući. Iako se i danas tamo traži krevet više, ne garantujemo joj dug vijek ako se nešto ubrzo politički ne promijeni. Da ne griješimo dušu, ima i jedna firma koja radi besprjekorno, a to je trajekt na Verigama. Od tog posla se vrlo često „ubere“ i do 50 hiljada eura dnevno, posebno ljeti. Ali od tog monopola nikakvu korist, za razliku od vremena prije DPS-a, nema opština, već privilegovani partner kojega je svojevremeno DPS častio ovim narodnim dobrom od kojega je taj međuvremenu namaknuo desetine miliona eura. To što Herceg Novi nema para ni za jednu školu, to je manje važno – važno je da privilegovani pojedinci gomilaju milione. Nakon što je uništena novska privreda a sa njom i mjesto pijeteta - Mamula, namijenjeno za kockarnicu, nad čim se zgražava cijela evropska javnost. Nadamo se da u nedostatku resursa, DPS neće opet krenuti na Konavle", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: