Na popravnom posao od 70.000

Moraju da razmotre žalbu drugih ponuđača za izradu DUP-ova
0 komentar(a)
kasarna u Danilovgradu, Foto: Arhiva "Vijesti"
kasarna u Danilovgradu, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.06.2016. 18:33h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu konzorcijuma firmi CAU- Centar za arhitekturu i projektovanje i Winsoft i poništila rješenje Ministarstva odbrane na tenderu za nabavku usluga izrade detaljnog urbanističkog plana kasarne “Milovan Šaranović” u Danilovgradu i kasarne “Golubovci” u Podgorici.

Državna komisija je naložila Ministarstvu odbrane da u ponovnom potupku otkloni nepravilnosti na koje im je ukazano i roku od 15 dana donese zakonitu odluku.

Procijenjena vrijednost nabavke je 70.000 eura, a naručilac je 25. januara donio odluku da kao najpovoljniju izabere zajedničku ponudu firmi: Urbi.Pro, Geo sistem, SIMM Inženjering, MM Projekt, Kodar Inženjering i Verde Projekt iz Podgorice.

Državna komisija je utvrdila, međutim, da su navodi žalioca bili osnovani u pogledu neispravnosti zajedničke ponude prvorangiranih ponuđača, jer je ponuđač bio u obavezi da za oba zakonska zastupnika firme Kodar Inžinjering iz Podgorice dostavi dokaze da nijesu pravosnažno osuđivani za neko od krivičnih djela orgnizovanog kriminala, sa elementima korupcije, pranja novca i prevare, ili da u ponudi dostavi dokaz da su isti, u skladu sa članom 4 (tačka 14) Zakona o javnim nabavkama, svoja prava ovlašćenog zastupnika, u konkretnom postupku, prenijeli na izvršnog direktora tog preduzeća.

Bonus video: