Pošti zbog otpisa profit 82.000

Poslovni prihod ovog državnog preduzeća iznosio je 14,3 miliona eura i bio je za 800 hiljada veći nego godinu ranije. Poslovni rashodi bili su veći za 750 hiljada i iznosili su 12,8 miliona
0 komentar(a)
Pošta Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Pošta Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.06.2016. 18:24h

Neto profit Pošte Crne Gore u 2015, iznosi 82 hiljade eura, navedeno je u izvještaju kojeg je juče usvojila Vlada. Profit iz poslovnih aktivnosti bio je 1,4 miliona eura, ali je zbog otpisa 1,2 miliona eura zastarjelih potraživanja i nemogućnosti naplate naknade za univerzalni servis od Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, on značajna smanjen.

Poslovni prihod ovog državnog preduzeća iznosio je 14,3 miliona eura i bio je za 800 hiljada veći nego godinu ranije. Poslovni rashodi bili su veći za 750 hiljada i iznosili su 12,8 miliona.

Ostali rashodi, gdje se nalazi i sporni otpis, vrijdili su 1,3 miliona eura.

Vlada je produžila mandat sadašnjem odbori direktora Pošte Crne Gore u kojem su Igor Radusinović, Aleksandar Ljumović,Ljubica Aranitović, Elvir Klica, Muamer Raščić.

Prihvaćena je ostavka Dragana Kujovića direktora Direktorata za industriju u Ministarstvu ekonomije, a istovremeno je imenovan za državnog sekretara u istom ministarstvu.

Mariju Radenović iz Ministarstva finansija u upravnom odboru Fonda PIO zamjeniće Tamara Ivković takođe iz tog ministarstva.

Konstatovan je prestanak mandata pomoćnici u Ministarstvu za informaciono društvo Ratki Strugar, ali će ona i dalje obavljati tu funkciju kao vršilac dužnosti.

Državnoj sekretarki u Ministarstvu finansija Marini Perović je konstatovan prestanak mandata zbog smjene ministra Radoja Žugića. Nije imenovan novi sekretar.

U upravnom odboru Fonda zdravstva došlo je da zamjene člana predstavnika sindikata, pa će Zvonko Pavićević iz USS-a zamijeniti Ljiljanu Krivokapić iz SSCG.

U Socijalnom savjetu bivšu ministarku rada Zoricu Kovačević, zamjeniće novi ministar Boris Marić. Kovačevićeva je bila i predsjednica Socijalnog savjeta.

Za generalnu direktoricu Direktorata za finansijski sistem u Ministarstvu finansija ponovo je imenovana Bojana Bošković, kao i Ana Krsmanović za direktoricu Direktorata za centralnu harmonizaciju u istom ministarstvu.

U komisiji za kadrovska i administrativna pitanja ministarku Kovačević zamjenio je ministar kulture Pavle Goranović

Za počasne konzule Crne Gore u Štipu - Makedonija imenovan je Branko Azevski, a u Makatiju na Filipinama Maria Vanesa S. Pastor - Ledesma.

U KEP ušli svi ministri iz opozicije

Iz Komisije za ekonomsku politiku ( KEP ) razrješeni su dosadašnji ministri Žugić i Kovačevićeva, a imenovana su nova četiri člana koji su predstavnici opozicije u Vladi Milorad Vujović, Raško Konjević, Milenko Popović i Boris Marić.

Za članove komisije za politički sistem imenovani su ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović i predstavnica ministarstva inostranih poslova Snežana Radović, dok je članstva u komisiji razriješen Vladimir Radulović iz ministarstva inostranih poslova.

Bonus video: