Unija poslodavaca: Mitroviću novi četvorogodišnji mandat

Delegati Skupštine upoznali su se sa sadržajem tri nova strateška dokumenta UPCG koja će uskoro biti publikovana i predstavljena crnogorskoj javnosti
57 pregleda 0 komentar(a)
Unija poslodavaca, Foto: Unija poslodavaca
Unija poslodavaca, Foto: Unija poslodavaca
Ažurirano: 01.06.2016. 15:00h

Predsjednik Skupštine Unije poslodavaca (UPCG), Ivan Mitrović, ponovo je danas izabran na tu funkciju.

Delegati Skupštine UPCG su na godišnjoj sjednici jednoglasno Mitroviću dodijelili novi četvorogodišnji mandat.

Iz UPCG su saopštili da je Skupština jednoglasno usvojila finansijski i izvještaj o radu te poslovne asocijacije za prošlu godinu, kao i ovogodišnji Plan rada.

Predsjednik UPCG, Svetlana Vuksanović, upoznala je delegate sa sadržajem novog dokumenta te asocijacije pod nazivom Smjernice o dobrom upravljanju, koji je kreiran u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada.

„Dokument precizira djelovanje i proaktivan pristup Izvršnog odbora UPCG po pitanju upravljanja organizacijom“, navodi se u saopštenju.

Vuksanović je kazala da se poseban značaj tog dokumenta ogleda u tome što mogu da ga koriste sve zainteresovane crnogorske kompanije, bez obzira na njihovu veličinu i sektorsku pripadnost.

„To predstavlja doprinos UPCG njihovom poslovanju i održivom razvoju na dugoročnim osnovama“, rekla je Vuksanović.

Čelnici UPCG su na sjednici Skupštine dodali da će glavni cilj ukupnog djelovanja te poslovne organizacije i u narednom periodu biti rast ekonomskih aktivnosti privrednika.

“Preduslov tome je smanjenje postojećih biznis barijera na nacionalnom, a naročito lokalnom nivou, poboljšanje regulatornog okvira i povećanje pravne sigurnosti za obavljanje poslovnih aktivnosti, na čemu će UPCG snažno insistirati”, navodi se u saopštenju.

Delegati Skupštine upoznali su se sa sadržajem tri nova strateška dokumenta UPCG koja će uskoro biti publikovana i predstavljena crnogorskoj javnosti.

“Izvještaji o korupcija u Crnoj Gori, o pristupu finansijskim sredstvima i o neusklađenost tržišta rada i obrazovanog sistema predstavljaju nastavak borbe UPCG za eliminisanje ključnih biznis barijera koje su, u okviru strateškog dokumenta Pet ubica biznisa, prepoznate kao svojevrsne kočnice za uspostavljanje okruženja povoljnog za razvoj i održivost preduzeća u Crnoj Gori”, saopštili su iz UPCG.

Biznis zajednica predvođena UPCG, kako se dodaje, očekuje od države da uspostavi stabilan pravni sistem i regulatorni okvir, obezbijedi dobru analizu očekivanih uticaja novih i promjene postojećih zakona i podzakonskih akata prije njihovog usvajanja, izbjegne diverziju zakona u praksi i znatno poboljša procjenu ekonomskog uticaja propisa.

“Strateško i proaktivno djelovanje države u potpunosti mora biti posvećeno stvaranju uslova za olakšano poslovanje i atraktivan, podsticajan privredni ambijent. Tek tada možemo govoriti o konkurentnosti, rastu zaposlenosti, očekivanom rastu i razvoju crnogorske ekonomije koja je proinvesticiono i izvozno orijentisana”, zaključili su iz UPCG.

Bonus video: