Kostićev čovjek u Budvanskoj rivijeri

Vlada u Budvanskoj rivijeri ima 41,6 odsto akcija, AIK banka srbijanskog biznismena Miodraga Kostića ima 15,2 odsto, Fond PIO 12,8 a dvije firme Strateks grupe ukupno 15,2 odsto
513 pregleda 3 komentar(a)
Nil Emilfarb Miodrag Kostić, Foto: Arhiva
Nil Emilfarb Miodrag Kostić, Foto: Arhiva
Ažurirano: 01.06.2016. 07:10h

Skupština akcionara HG Budvanska rivijera izabrala je juče novi petočlani saziv borda direktora u kojem se nalaze - Saša Radović i Draško Krivokapić kao predstavnici Vlade, Ratko Vuković iz Fonda PIO, Vladimir Sekulić predstavnik AIK banke i Branko Popović iz Strateks grupe.

Shodno odredbama Zakona o privrednim društvima, nedavna ostavka jednog od predstavnika Strateks grupe po automatizmu je uslovila prestanak mandata svim članovima Odbora direktora.

Vlada u Budvanskoj rivijeri ima 41,6 odsto akcija, AIK banka srbijanskog biznismena Miodraga Kostića ima 15,2 odsto, Fond PIO 12,8 a dvije firme Strateks grupe ukupno 15,2 odsto.

AIK banka je 15. aprila u blok trgovini na Montenegroberzi kupila od kompanije Strateks 15,23 odsto Budvanske rivijere za šest miliona eura.

Predsjednik Strateks grupe Nil Emilfarb i Kostić su istog dana objavili strateško partnerstvo u Budvanskoj rivijeri, a saopšteno je da “dijele viziju razvoja te hotelske grupacije i vjeruju u njeno pozicioniranje kao vodeće u području hotelskog turizma u regiji”.

Kostić preko svojih firmi kontroliše 91 odsto akcija AIK banke. On je i predsjednik upravnog odbora ove banke.

Bonus video: