Novinarka odgovorila ministarki: Sad Vam je kriva i administracija

Ostavljamo Vama da sa nadležnom institucijom vidite šta će pisati u Vašem imovinskom kartonu i kako ćete šta “tumačiti i prikazati”
372 pregleda 5 komentar(a)
Marija Mirjačić, Foto: Privatna arhiva
Marija Mirjačić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 14.05.2016. 16:33h

Uvažena ministarko bez portfelja,

U prvom reagovanju spočitali ste nam da smo objavili da imate stan Tivtu “na osnovu nama znanih provjerenih izvora”. Pošto smo demantovali Vaše navode stavljajući na uvid javnosti zvanični dokument državne institucije kojoj ste prijavili imovinu, sad Vam je, osim “Vijesti”, kriva i administracija.

Nema potebe da nas učite da se na osnovu katastarskih parcela koje su u Vašem kartonu može utvrditi tačna lokacija parcela i nepokretnosti. To je urađeno prije nego što su objavljeni podaci o Vašim nekretninama.

Ne namjeravamo da se pozivam na Zakon o slobodnom pristupu informacijama da bismo provjeravali Vaše tvrdnje, jer su već potkrijepljene činjenicama. Ostavljamo Vama da sa nadležnom institucijom vidite šta će pisati u Vašem imovinskom kartonu i kako ćete šta “tumačiti i prikazati”. Mi ne tumačimo, već prenosimo vjerodostojno ono što piše na sajtu nadležne državne institucije bez namjere da Vas kompromitujemo.

Spočitavate kompetentnost i to radite bez činjenica i dokaza, paušalnim i proizvoljnim kvalifikacijama. Demantuju Vas moje obrazovanje i desetogodišnji rad u ovoj profesiji.

Koliko ste Vi kompetentni da bilo što komentarišete pokazuje i to što nekadašnji državni organ Komisiju za sprečavanje sukoba interesa nazivate “Komisija za konflikt interesa”. Mogla bismo i mi, poput Vas, da sudimo i napišemo da je to zbog neznanja, ali dozvolićemo da ste napravili lapsus.

Mi ne polemišemo nego ukazujemo na činjenice za razliku od Vas. Ukoliko Vam je neprijatno što dobijate stan od države i što Vam je Vlada do sada plaćala stan, a već u porodici imate riješeno stambeno pitanje, to nije problem “Vijesti”.

S poštovanjem,

novinar Marija Mirjačić

Bonus video: