Dobro organizovane kompanije mogu da se nose spoljnim faktorima

Dobitnici nagrade PKCG za prošlu godinu su Pivara Trebjesa za uspješno poslovanje, Sosiete ženeral banka Montenegro za društvenu odgovornost, kompanija M:tel za inovativnost i vlasnik i direktor Real Estate Montenegro iz Ulcinja, Gani Resulbegović, za unaprijeđenje menadžmenta
1 komentar(a)
Privredna komora Crne Gore nagrade, Foto: Privrednakomora.me
Privredna komora Crne Gore nagrade, Foto: Privrednakomora.me
Ažurirano: 21.04.2016. 15:30h

Dobro organizovane kompanije, vođene stručnim menadžmentom i sa osmišljenom strategijom, mogu savladati kompleksne eksterne faktore što pokazuju rezultati dobitnika nagrade Privredne komore, ocijenio je predsjednik PKCG, Velimir Mijušković.

"Dostignuća ovogodišnjih laureata, kao i onih iz prethodnih godina zaista su izuzetna, budući da se osim sa oštrom konkurencijom koja je rezultat otvorenosti tržišta, susrijeću i sa složenim okolnostima koje su posljedica ekonomske krize", rekao je Mijušković koji je danas, povodom obilježavanja Dana PKCG, dodijelio nagrade najuspješnijim kompanijama i pojedincima.

Dobitnici nagrade PKCG za prošlu godinu su Pivara Trebjesa za uspješno poslovanje, Sosiete ženeral banka Montenegro za društvenu odgovornost, kompanija M:tel za inovativnost i vlasnik i direktor Real Estate Montenegro iz Ulcinja, Gani Resulbegović, za unaprijeđenje menadžmenta.

Nagrade dobitnicima je prethodnih godina uručivao predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, ali je ove, kako je saopšteno iz PKCG, zbog državničkih obaveza van zemlje, to uradio Mijušković.

Izvršna direktorica Pivare Trebjesa, Sanja Ćalasan, zahvalila se u ime nagrađenih dobitnika i kazala da je nagrada rezultat rada i zalaganja svih zaposlenih u Trebjesi.

“Ne manje važno za nas je što nagradu dobijamo u godini jubileja, 120 godina pivarstva u Crnoj Gori. Od osnivanja u tadašnjoj Knjaževini Crnoj Gori pa sve do danas, Trebjesa je prošla put od male lokalne pivare do respektabilne kompanije priznate u međunarodnim okvirima” rekla je Ćalasan.

Mijušković je podsjetio da se nagrada PKCG dodjeljuje godinama na Dan Komore 21. april, kada je 1928. godine u Podgorici formirana Privredna komora.

"Od tada, Komora u kontinuitetu postoji i djeluje i danas sa ponosom obilježavamo njenih 88 godina trajanja. Brojne generacije predstavnika privrede ugradili su sebe u istoriju ove institucije i nesumnjivo ostavili trag i putokaz kasnijim generacijama. Od početka 20. vijeka pa do danas, bez obzira na vremena, društvene okolnosti i prilike kroz koje se prolazilo, privrednici su se uvijek trudili da budu povezani i institucionalno organizovani i da preko svoje komore, iskazuju i ostvaruju svoje zajedničke interese", rekao je Mijušković.

On je zaključio da će Komora i u narednom periodu nastaviti da djeluje u skladu sa prioritetima i potrebama privrede i uvijek biti snažna podrška svojim članicama u njihovom radu i uspjehu koji su esencija planiranog ekonomskog i društvenog rasta te razvoja Crne Gore.

Bonus video: