Medojević: Roćen i Gvozdenović stoje iza propale privatizacije hotela AS

U saopštenju Medojevića se navode da ministri Roćen i Gvozdenović snose kompletnu odgovornost za propast ove investicije i "pljačku države Crne Gore"
12 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.04.2016. 15:07h

Predsjednik Pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević ocijenio je da bi specijalni tužilac za organizovani kriminal Milivoje Katnić bi morao otvoriti istragu o ulozi Milana Roćena, bivšeg ministra vanjskih poslova u vezi propale privatizacije hotela AS.

"Prema informacijama kojima ja raspolažem, a koje sam dobio od poštenih profesionalaca iz ANB, postoji osnovana sumnja da je Roćen, preko posrednika i paravan firme iz Bečića i kompanije koja je formalno zastupala njegove interese u transakcijama prema ruskim tajkunima i Vladi Crne Gore, vodio iz sjenke čitavu transakciju koja je podrazumjevala čitav niz protivzakonitih aktivnosti u kojima su učestvovali članovi rukovodstva Budvanske Rivijere oko prebijanja medjusobnih dugova i potrazivanja preko kupovine jedne nekretnine u vlasnišitvu porodice Gardašević u Bečićima i preuzimanja vlasnsištva nad bivšim hotelom AS u Perazića Dolu", navodi Medojević u saopštenju. Dodaje da i ANB i policija imaju sve potrebne informacije o ovom slučaju.

"Te mogu predstavljati osnov sumnje da je iza čitave transakcije stajao Milan Roćen koji je uz pomoć čuvenog ministra Gvozdenovića, zvanog 10%, ali i rukovodstva opštine Budva, obezbjeđivao sve neophodne odluke Vlade, prihvatao lažne garancije, obezbjeđivao dozvole, odlagao rokove i činio čitav niz protizakonitih usluga investitorima koji ni poslije svih godina nijesu uspjeli da ispune uslove iz Ugovora, a da zbog toga nijesu trpili nikakve posledice. Formalnim investitorima koji su davali pokriće Milanu Roćenu, treba ponuditi status svjedoka saradanika kako bi oni do detalja objasnili tužiocu čitavu transkaciju i obezbjedili pouzdane dokaze iz prve ruke o dogovorenoj pljački države preko Budvanske Rivijere, a moguće i ogromnom pranju para sumnjivog porijekla", dodaje Medojević.

U saopštenju se navode da ministri Roćen i Gvozdenović snose kompletnu odgovornost za propast ove investicije i "pljačku države Crne Gore".

"Prema mojim saznanjima, ovde se radi o djelovanju organizovane grupe kriminalca u produženom trajanju, koji su zloupotrebljavali svoje javne funkcije i moć, i napravili čitav niz kriminalnih aktivnosti u kojima su prevarene i oštećene i privatne osobe, ali mnogo više država Crna Gora. Specijalni tužilac Katnić bi, konačno, sa Svetozara Marovića, morao preći i na ključne ministre i premijera Vlade koji su, takođe donosili ključne odluke na štetu države i gradjana Crne Gore, a u intersu tzv invetstora", zaključuje Medojević.

Bonus video: