Savjet: Iza nas je uspješna turistička sezona 2015. godine

Na sjednici je, rekli su iz Ministarstva, zaključeno da je neophodno je da sve institucije i organizacije daju sa svoje strane doprinos i ulože dodatne napore da unaprijede ponudu u domenu svojih nadležnosti
3 komentar(a)
Plaža, turizam. letnja sezona, turisti, Foto: Luka Zeković
Plaža, turizam. letnja sezona, turisti, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.04.2016. 19:38h

Prošlogodišnja sezona bila je uspješna i neophodno je intezivirati aktivnosti kako bi turistička privreda ispunila očekivanja turista, ocijenjeno je na sjednici Savjeta za praćenje turističkog razvoja i pripremu i praćenje turističkih sezona.

Danas je održana treća sjednica Savjeta, kojom je predsjedavao premijer Milo Đukanović, a na dnevnom redu savjeta razmatrana je prošlogodišnja turistička sezona i očekivanja za sezonu ove godine, kao i akcioni plan pripreme ljetnje turističke sezone.

„Zaključeno je da je iza nas uspješna sezona 2015. godine, kao i da je neophodno inteziviranje aktivnosti kako bi turistička privreda ispunila očekivanja turista, obzirom na jako dobar buking za 2016. godinu“, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Na sjednici je, rekli su iz Ministarstva, zaključeno da je neophodno je da sve institucije i organizacije daju sa svoje strane doprinos i ulože dodatne napore da unaprijede ponudu u domenu svojih nadležnosti.

U saopštenju se navodi da je analizirano sezonsko zapošljavanje, saobraćajna infrastruktura, aktivnosti Montenegro Airlinesa u sezoni 2016, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobra, Javnog preduzeća Nacionalni parkovi, vodosnabdijevanje, ektrosnabdijevanje i inspekcijski nadzor.

„Na sjednici Savjeta prezentovana je Informacija o progresu u dostupnosti Crne Gore kao turističke destinacije, izmjene i dopune Zakona o turizmu kao i program podsticajnih mjera i novi Zakon o uređenju prostora i izgradnji objekata koji ima za cilj razvoj novih poslovnih formi i turizmu a u pravcu podsticaja razvoja smjestajnih kapaciteta visoke kategorij, razvoja ponude i sadržaja na sjeveru zemlje i povezivanju ponude“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: