Fab Lajv tuži Budvu i traži pet miliona

Fab Lajv plati nekretninama, ali Opština ne da potvrdu
50 pregleda 2 komentar(a)
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 07.04.2016. 05:40h

Rasprava po tužbi Fab Lajva koji od Opštine Budva traži pet miliona eura, počela je juče u Privrednom sudu i odmah odgođena za 26. maj.

Do tada bi Opštine Budva trebalo da vještaku građevinske struke dostavi dokaze i dokumentaciju oko toga šta je uradila na komunalnom opremanju objekta Tre Canne u Budvi, čiji je Fab Lajv investitor i zbog čega je, između ostalog, tužio ovu opštinu. Postupak vodi sudija Mirsad Trubljanin.

"Fab Live traži naknadu štete od Opštine u iznosu od preko pet miliona eura zbog: neizdavanja potvrde o plaćenim komunalijama, neizvršavanja obaveza komunalnog opremanja koje je bila dužna da izvrši, zbog naknade nematerijane štete, narušenog poslovnog ugleda prouzrokovanog neistinitim navodima u štampi da je ovo preduzeće dužno da Opštini plati već plaćeni iznos naknade kao i ostale negativne kampanje zbog nedobijanja upotrebne dozvole, koju je nemoguće dobiti dok Opština ne izvrši svoje obeveze", saopštila je “Vijestima” advokatica Fab Lajva Nela Anđušić.

Fab Lajv je prema ugovoru komunalije od 6,5 miliona eura platio ustupanjem stanova i poslovnih prostore, ali Opština, u kojoj je u međuvremenu promijenjeno rukovodstvo, nije izdala potvrdu o plaćanju komunalija.

Bonus video: