Uzmite besplatnih 50 eura i trgujte cijenom akcija Ferarija

U 2015. godini Ferari je skoro 73% ukupnih prihoda zaradio na prodaji rezervnih djelova i sportskih automobila. Poređenja radi, ovaj procenat je u 2014. godini iznosio 70%
158 pregleda 0 komentar(a)
Ferari
Ferari
Ažurirano: 05.04.2016. 06:14h

Uprkos činjenici da se akcijama ove kompanije tek od nedavno trguje na berzi, upravni odbor Ferarija je u februaru odlučio da nagradi svoje akcionare godišnjom dividendom od skoro $0.51 po akciji, što je prilično dobro za prinos od 1.1%.

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku i uzmite besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom akcija Ferarija na svjetskoj berzi.

Besplatnih 50 eura za trgovanje preuzmite OVDJE.

Pored prestiža koji sam brend donosi, ono zbog čega su akcije Ferarija jako zanimljive jesu kupci ovih automobila. Na bogate pojedince koji kupuju ove automobile, ekonomske krize rijetko utiču, kao što je to slučaj sa srednjom klasom. Prodaja se obavlja po principu narudžbina nekoliko mjeseci unaprijed i uglavnom je vrlo stabilna. Ferari kao kompanija ima veoma dobre izglede rasta, nezavisno od toga da li je globalna ekonomija u dobrom ili lošem stanju.

Ono što takođe ide u korist Ferariju je ekskluzivnost. Ako se uzme u obzir koliko vozila proizvodi godišnje, ovaj proizvođač luksuznih automobila ima nevjerovatnu snagu po pitanju cijena. Do 2018. godine ova kompanija planira da na tržište godišnje izbacuje po jedan novi model. Takođe prema planovima do 2018. godine proizvodnja će ostati ispod 7,000 vozila godišnje, da bi nakon toga, ukoliko bude uslova, porasla na 10,000.

Wall Street predviđa da bi do 2018. godine zarada po akciji na godišnjem nivou trebala da dostigne $2.

U 2015. godini Ferari je skoro 73% ukupnih prihoda zaradio na prodaji rezervnih djelova i sportskih automobila. Poređenja radi, ovaj procenat je u 2014. godini iznosio 70%.

Međutim, Ferari se ipak suočava sa nekoliko rizika. Ukoliko trkački tim Formule 1 počne da zaostaje za konkurentskim timovima to bi moglo u mnogome da naškodi brendu Ferarija, što bi se vjerovatno negativno odrazilo na broj budućih narudžbina.

Kako za sada stvari stoje, izgleda da kompanija dobro radi svoj posao primjenom strategije male proizvodnje. Ukoliko tražnja nastavi da raste, Ferari bi mogao da poveća cijene svojih automobila i time poveća profitabilnost, što je san svake kompanije.

‘Trenutno cijena akcija se kreće oko $41 po akciji i prema Financial Times-u, do kraja ove godine bi mogla da dostigne $56’, navode iz Fortrade-a.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtjevati da izvršite dodatne uplate. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Sadržaj teksta ne predstavlja stavove redakcije Vijesti

Bonus video: