Bulatović iz DPS bi da pravi avanturistički park i kafić na Gorici

Ekološke organizacije i ljubitelji Gorice protiv gradnje kampa
191 pregleda 39 komentar(a)
brdo Gorica, Foto: Zoran Đurić
brdo Gorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.03.2016. 13:43h

Na javni poziv za davanje u zakup zemljišta na brdu Gorica, na kojem bi trebalo da bude izgrađen avanturistički park, pristigla je jedino ponuda “Explo -rera”.

Vlasnik firme je Luka Bulatović, član Opštinskog odbora kolašinskog DPS-a, što je navedeno na sajtu DPS-a.

“Explorer ” je, kako je konstatovano tokom jučerašnjeg otvaranja ponuda, ponudio cijenu od 16.529, 98 eura. Javni poziv za davanje u zakup zemljišta na brdu Gorica objavila je Direkcija za imovinu Glavnog grada.

Oglasom je obuhvaćena površina koje se nalazi u dijelu između spomenika Partizanu borcu, mostića i mjesta gdje se razdvajaju putevi prema Zagoriču i vrhu brda.

Javnim pozivom je predviđeno da zakupac mora da izgradi najmanje pet staza sa preprekama, ukupne dužine minimum 800 metara, privremeni objekat za opremu, kafe bar sa terasom oko 100 metara kvadratnih, igraonicu za djecu i teretanu na otvorenom, poligon za penjanje - vještačka stijena i parking za bicikle, uz postojeću biciklističku stazu.

Minimalni iznos zakupnine na godišnjem nivou, kako se navodi u pozivu, iznosi 11.340 eura, a predviđeno je da lokacija bude data u zakup na period do deset godina.

Zakupac je, kako se navodi u pozivu, dužan da od kapije kod Crkve Svetog Đorđa do zone avanturističkog parka, kao i unutar njega, postavi parkovski mobilijar - klupe, kante za otpatke, putokaze...

U koordinaciji sa Službom zaštite, budući zakupac moraće da obezbijedi adekvatnu protivpožarnu opremu za to područje i organizuje cjelodnevnu stražarsku službu.

Iz NVO Green homa, i Društva ljubitelja Gorice negativno su reagovali na mogućnost izgradnje kampa na Gorici.

Bonus video: