Mićunović bi da gradi hotel u centru Budve

Mićunović i Gojko Pejović žele da grade na mjestu oronule zgrade “Zeta filma”...
535 pregleda 63 komentar(a)
Brano Mićunović, Foto: Luka Zeković
Brano Mićunović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.03.2016. 05:35h

Biznismen Branislav-Brano Mićunović namjerava da izgradi hotel na mjestu oronule zgrade “Zeta filma” u Budvi.

Mićunović i vlasnik restorana “O sole mio” Gojko Pejović podnijeli su prije dva dana zajednički zahtjev Ministarstvu održivog razvoja za dobijanje urbanističko-tehničkih uslova za gradnju, što je prvi papir u proceduri dobijanja građevinske dozvole.

Mićunović je preko firme “Zeta film“ prije deceniju postao vlasnik zgrade nekadašnjeg vodećeg crnogorskog filmskog preudzeća u samom centru Budve, stotinak metara od Staroga grada.

Sa južne strane zgrade je Pejovićev popularni restoran.

Mićunović je, po svemu sudeći, odustao od namjere da na mjestu zgrade “Zeta filma“ gradi stambeno-poslovni objekat, što je bila prvobitna zamisao.

Kompanija “Zeta film je još prije dvije godine dobila od budvanskog Sekretarijata za urbanizam urbanističko-tehničke uslove za gradnju devetospratne stambeno-poslovne zgrade.

Preduzeće “Zeta film“ je u vrijeme masovne vaučerske privatizacije preuzela kiparska “Anagusta“.

Umjesto “Anaguste”, ubrzo se kao većinski vlasnik akcija upisala porodica Mićunović - Branislav ima 52,3 odsto, a njegov sinovac Predrag Mićunović 26,7 odsto akcija.

Kompanija se uknjižila u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine kao vlasnik ukupno 1.491 kvadrata poslovnog prostora i parcele od 3.149 kvadrata, nakon što je Vlada prije godinu i po odobrila da se, umjesto prava korišćenja, “Zeta filmu“ odobri pravo svojine.

Godinama unazad zgrada “Zeta filma” je praktično neiskorišćena.

U njoj se nalazi popularna diskoteka “Trokadero” i nekoliko poslovnih prostora u prizemlju.

Zgrada je izgrađena je na zemlji koju je najveći budvanski dobrotovor Tomo Luketić prije govoto devet decenija ostavio kao zakladu za školovanje djece iz Paštrovića, Budve i Svetog Stefana.

Testamentarna volja Luketića nikada nije ispoštovana, jer je govoto 40.000 kvadrata zemlje Opština upisala na sebe, a potom rasprodala.

Bonus video: