U ponudi NLB banke turistčki i investicioni krediti

NLB banka je malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, koji žele da unaprijede turističke kapacitete, ponudila investicioni kredit
51 pregleda 0 komentar(a)
Novac, ekonomija, plate, krediti, banka, Foto: Shutterstock
Novac, ekonomija, plate, krediti, banka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.03.2016. 18:17h

NLB banka ponudila je turistički kredit za pripremu sezone namijenjen građanima koji posjeduju kapacitete koje koriste za turističku namjenu.

„Kredit je namijenjen onima koji žele da poboljšaju ponudu bilo za gradnju, proširenje, adaptaciju, rekonstrukciju, renoviranje, ali i za promjenu kategorizacije objekata i uvođenje dodatnih usluga kojima će povećati ukupni kvalitet turističke ponude“, navodi se u saopštenju banke.

Iz banke je objašnjeno da se kredit odobrava u iznosu do 100 hiljada eura uz mogućnost isplate do 30 odsto kredita u gotovini uvažavajući zahtjeve klijenata za lakšom organizacijom aktivnosti prilikom izgradnje i rekonstrukcije turističkih kapaciteta.

„Posebnost ponude se ističe u sezonskom načinu otplate, čime se omogućava izmirenje većeg dijela glavnice kredita tokom turističke sezone, kada su prihodi veći. Sasvim mali dio kredita raspoređen je na otplatu mjesecima van sezone“, kazali su predstavnici NLB banke.

Oni su dodali da se kredit može odobriti po varijabilnoj ili fiksnoj kamatnoj stopi od kojih zavisi i period otplate. Krediti koji se odobravaju po varijabilnoj kamatnoj stopi, koja se kreće već od 7,99 odsto uz šestomjesečni Euribor, imaju maksimalni period otplate od 15 godina. Krediti odobreni po fiksnoj kamatnosj stopi od 8,99 odsto imaju maksimalni period otplate od deset godina.

Vođa Odjeljenja marketinga, brige o korisnicima i koordinacije, Jelena Vujović, rekla je da je ideja da se kreira kredit za pripremu turističke sezone nastala sa željom da se klijentima omogući da spremni dočekaju turističku sezonu i ponude turistima ponude bolje uslove, koji će doprinijeti razvoju turističke djelatnosti i poboljšanju ponude.

„To će posljedično uticati na produženje sezone, povećanje konkurentnosti, prodaje i ukupnih prihoda za korisnike kredita. Svakako, vjerujemo, da će bolji uslovi i unaprijeđena turistička ponuda pomoći da se poveća broj turista koji će posjetiti Crnu Goru“, saopštila je Vujović.

NLB banka je malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, koji žele da unaprijede turističke kapacitete, ponudila investicioni kredit.

„Na taj način oni mogu da investiraju u neophodnu opremu, poslovni prostor ili rekonstrukciju poslovnog objekta po najpovoljnijim uslovima. Ti uslovi podrazumijevaju grejs period do godinu i period otplate do sedam godina, a osmišljen je i na način da se može prilagoditi biznis planu preduzeća“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: