Vujanović: Dobijanje licence za rad Azmont banke ohrabriće ekonomsku saradnju sa Azerbejdžanom

Vujanović je rekao da je važna dobra dinamika realizacije projekta azerbejdžanskog SOCAR-a koji će biti dio globalno poznatog turističkog brenda One, uz zadovoljstvo da je nedavno potpisan ugovor o daljoj izgradnji tog turističkog kompleksa sa uglednom italijanskom kompaniom Impresa Pizzarotti
50 pregleda 3 komentar(a)
Filip Vujanović, Ilham Alijev, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Filip Vujanović, Ilham Alijev, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 09.03.2016. 13:17h

Crna Gora i Azerbejdžan ostvarili su visok kvalitet saradnje, pri čemu postoji prostor u sferi ekonomije i turizma za njeno dalje unaprijeđenje, ocijenili su crnogorski i azerbejdžanski predsjednik, Filip Vujanović i Ilham Alijev.

Vujanović, koji je danas doputovao u Azerbejdžan gdje će učestvovati na globalnom Baku forumu, sastao se sa Alijevim, pri čemu su konstatovani veoma sadržajni i intenzivni odnose dvije države.

Vujanović je rekao da je važna dobra dinamika realizacije projekta azerbejdžanskog SOCAR-a koji će biti dio globalno poznatog turističkog brenda One&Only, uz zadovoljstvo da je nedavno potpisan ugovor o daljoj izgradnji tog turističkog kompleksa sa uglednom italijanskom kompaniom Impresa Pizzarotti.

“Vujanović je kazao da je posebno značajno dobijanja licence za rad Azmont banke čije skoro otvaranje će dalje ohrabriti ekonomsku saradnju dvije države”, navodi se u saopštenju iz Kabineta predsjednika.

On je dodao i da očekuje dobru dinamiku izgradnje gasnog koridora čiji Jadransko-jonski krak obezbjeđuje snadbijevanje Crne Gore tim važnim energentom.

“Alijev se saglasio da su dvije države ostvarile visok kvalitet saradnje i da postoji prostor posebno u sferi ekonomije za njihovo dalje unaprijeđenje”, navodi se u saopštenju.

On je kazao da se očekuje razvoj saradnje i u oblasti turizma imajući u vidu sve veće interesovanje turista iz Azerbejdžana da posjete Crnu Goru.

Alijev je posebno ocijenio vrijednim aktivnosti međuvladine komisije dvije države koja će dalje kreirati i ohrabrivati saradnju.

Bonus video: