Gvozdenović i Mijušković na Kopaonik biznis forumu

Predsjednik Saveza ekonomista Srbije, Aleksandar Vlahović, rekao je da više od 20 godina Kopaonik biznis forum okuplja veliki broj učesnika, kao i da su ponosni što je ove godine oboren rekord i što će na jednom mjestu tokom tri dana imati njih 820
109 pregleda 5 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Arhiva Vijesti
Branimir Gvozdenović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.03.2016. 15:02h

Kopaonik biznis forum, na kojem će Crnu Goru predstavljati ministar turizma i održivog razvoja, Branimir Gvozdenović i predsjednik Privredne komore (PKCG), Velimir Mijušković, počeće u utorak u hotelu Grand na Kopaoniku.

Kopaonik biznis forum će, prema riječima organizatora, okupiti rekordan broj učesnika, odnosno 820 predstavnika Vlade Srbije, domaćih i stranih privrednika, diplomata, ekonomskih analitičara, teoretičara, međunarodnih eksperata i predstavnika medija.

Tema Foruma, koji će trajati do 10. marta, je Dostizanje i konvergencija sa vodećim trendovima: kako sanirati glavne pukotine u sistemu, dok će akcenat rasprave biti stavljen na ekonomske posljedice nove realnosti, državne reforme i reformske izazove.

Najvažniji događaj te vrste u Srbiji, takozvani 'srpski Davos' organizuju Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije, pod pokroviteljstvom predsjednika Vlade Srbije.

Predsjednik Saveza ekonomista Srbije, Aleksandar Vlahović, rekao je da više od 20 godina Kopaonik biznis forum okuplja veliki broj učesnika, kao i da su ponosni što je ove godine oboren rekord i što će na jednom mjestu tokom tri dana imati njih 820.

„Biće to prilika da ekonomski stručnjaci i privrednici vrjednuju efekte reformi i razmijene mišljenja, kako bismo došli do izvodljivih i efikasnih politika. Radićemo aktivnije na uvezivanju sa regionom i podizanju konkurentnosti Balkana u želji da zajedno kao tržište budemo atraktivniji investitorima, a samim tim i napravimo bolje uslove za život“, naveo je Vlahović.

Tokom tri dana Foruma biće organizovano 20 panela, tri plenarne sesije i pet specijalnih prezentacija, a zaključci će biti sumirani u dokumentu Kopaonik koncezus.

Selektor Foruma, Dragan Đuričin, rekao je da će, kao i uvijek, Kopaonik biznis forum, i ove godine biti mjesto razgovora relevantnih ljudi iz svijeta politike, privrede i ekonomske nauke, kako bi se promijenila Srbija na putu dostizanja vrijednosti i perfomansi Evropske unije.

Ovogodišnji partner Foruma je kompanija MasterCard.

Direktor prodaje za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine (BiH) u kompaniji MasterCard, Jelena Ristić, zahvalila je organizatoru na tome što su prepoznali jedinstveni set ekspertize, tržišnih uvida i mogućnosti koje ta kompanija posjeduje i može da podijeli sa svim učesnicima ovog eminentnog događaja.

„Nadam se da ćemo nakon Foruma pretočiti zaključke diskusija u praktične aktivnosti i da ćemo imati jasniji pravac daljeg razvoja tržišta“, navela je Ristić.

Bonus video: