JEDNOGLASNO

Mijušković ponovo izabran za predsjednika Privredne komore

Mijušković je rekao da je PKCG tokom gotovo 90 godina postojanja, objedinjujući interese cjelokupne privrede, donosila bitne odluke koje su uticale na razvoj ekonomije Crne Gore
133 pregleda 16 komentar(a)
Velimir Mijušković, Foto: PKCG
Velimir Mijušković, Foto: PKCG
Ažurirano: 01.03.2016. 14:31h

Predsjednik Privredne komore (PKCG), Velimir Mijušković, danas je, na sjednici Skupštine te ascijacije, jednoglasno ponovo izabran na tu funkciju.

Iz PKCG su saopštili da radnu biografiju Mijuškovića čini obavljanje brojnih najodgovornijih poslova u različitim strukturama privrede i uprave.

"Respektabilan je i staž koji je kao zastupnik privrede imao u organima i tijelima Privredne komore Jugoslavije, kao i Crne Gore. Ostvareni rezultati u poslu preporučili su ga za potpredsjednika PKCG. Nakon te dužnosti, koju je obavljao u periodu od 2005. do 2008. godine, Skupština PKCG ga je na predlog privrede izabrala za predsjednika te institucije", dodaje se u saopštenju.

Doprinos koji je Mijušković dao međunarodnim komorskim udruženjima, kako su naveli, bio je najbolja preporuka da ga Asocijacija evropskih komora u dva mandata bira za člana Odbora direktora, a Asocijacija komora Balkana za svog predsjednika.

"Trenutno je i na funkciji potpredsjednika Foruma komora Jadransko-jonske regije, kao i član Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma zapadnog Balkana. Nagrade za ostvarene rezultate, unaprijeđenje menadžmenta u privredi i PKCG, dodatna su potvrda visokog nivoa posvećenosti poslu i profesionalizma", navodi se u saopštenju.

Prema Statutu PKCG, predsjednika bira Skupština na predlog Upravnog odbora, kojem preporuku daje Komisija za mandatna pitanja, koja je razmatrala predloge pristigle za dva kandidata.

Mijuškovića je, za novi četvorogodišnji mandat, Skupštini predložio Upravni odbor na sjednici 23. februara.

Mijušković je rekao da je PKCG tokom gotovo 90 godina postojanja, objedinjujući interese cjelokupne privrede, donosila bitne odluke koje su uticale na razvoj ekonomije Crne Gore.

"Zato je dužnost predsjednika PKCG čast, ali i velika obaveza. Pozivam privrednike da u narednom periodu još snažnije i upornije radimo na unapređenju ambijenta za poslovanje i da više koriste sve naprednije usluge koje PKCGa pruža", kazao je Mijušković.

Novi mandat generalnog sekretara PKCG, Skupština je povjerila diplomiranom pravniku, Pavlu Radovanoviću.

"Radovanović je radio u državnim i međunarodnim institucijama i bio član pregovaračkih timova Vlade za različite oblasti. Za generalnog sekretara PKCG prvi put je izabran 2008. godine, od kada obavlja tu dužnost", kazali su iz PKCG.

Skupština je usvojila izvještaj o radu PKCG u prošloj godini, tokom koje je, kako se navodi, ona brojnim aktivnostima doprinijela unaprijeđenju poslovnog ambijenta zemlje.

Usvojen je i izvještaj o finansijskom poslovanju i donijeta odluka o utvrđivanju godišnjeg računa PKCG za prošlu godinu.

Donijeta je i odluka o izboru članova u odbore udruženja.

PKCG je, kako je saopšteno, odlučila da ukine predstavništvo u Beogradu.

Preporučujemo za Vas