Žugić: Saradnja sa Svjetskom bankom rezultirala dobrim odlukama

“Pored projekata koji su već započeti i koji se sprovode planiranom dinamikom, u načelu je dogovoreno širenje saradnje u segmentima povećanja efikasnosti javnih finansija i fiskalne konsolidacije u okviru prvog stuba strategije”, kaže se u saopštenju
1 komentar(a)
Radoje Žugić, Tatjana Proskurjakova, Foto: Ministarstvo finansija
Radoje Žugić, Tatjana Proskurjakova, Foto: Ministarstvo finansija
Ažurirano: 24.02.2016. 16:55h

Dosadašnja saradnja sa Svjetskom bankom (SB) rezultirala je dobrim poslovnim odlukama, ocijenio je ministar finansija Radoje Žugić.

On se danas sastao sa šeficom kancelarije SB za Crnu Goru, Tatjanom Proskurjakovom, kako bi dodatno precizirali okvir naredne petogodišnje saradnje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Proskurjakova je, u susret novoj Strategiji SB za Crnu Goru, predstavila glavne fokusne oblasti zajedničkog djelovanja, koje se u najvećem dijelu tiču makroekoomske stabilnosti i otpornosti na eksterne šokove, kao i omogućavanja inkluzivnog pristup ekonomskim šansama.

“Pored projekata koji su već započeti i koji se sprovode planiranom dinamikom, u načelu je dogovoreno širenje saradnje u segmentima povećanja efikasnosti javnih finansija i fiskalne konsolidacije u okviru prvog stuba strategije”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je načelno dogovorena i podrška u oblasti kvalifikacija, tržišta rada, održivog turizma kao i podsticanje privatnih ulaganja i otvaranja radnih mjesta u ključnim sektorima, u okviru drugog stuba.

“Ističući da je dosadašnja saradnja sa tom finansijskom institucijom rezultirala dobrim poslovnim odlukama, Žugić je, još jednom, prenio uvjerenje da će se, na kursu zajednički definisanih smjernica, dodatno osnažiti crnogoska ekonomija i sprovesti reforme koje će doprinijeti valorizaciji svih raspoloživih resursa i osigurati prosperitet za sve građane naše zemlje”, kazali su iz Ministarstva.

Kako su naveli, imajući u vidu da su se sagovornici usaglasili oko glavnih aspekata saradnje, dogovoreno je da se o konkretnim koracima razgovara kroz interakcije u narednom periodu.

Bonus video: