Čekaju odgovor Katari Diara

Kompanija Katari Diar ponovo je, prema nezvaničnim informacijama, zaustavila projekat izgradnje luksuznog stambeno-turističkog rizorta, vrijednog preko 250 miliona eura u uvali Pržna
4 komentar(a)
Plavi horizonti, Foto: Siniša Luković
Plavi horizonti, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 15.02.2016. 20:04h

Državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Predrag Jelušić kazao je da je na lokaciji Plavi horizonti došlo do “usporavanja dinamike realizacije projekta u cilju njegovog prestrukturiranja, sa akcentom na izgradnju visokokvalitetnog hotelskog rizorta kategorije 5 zvjezdica”.

“Vijesti” su juče napisale da je investitor Katari Diar otpustio konsultante i da je gradilište pusto.

“Očekujemo narednih nekoliko dana jasno izjašnjenje menadžmenta Kompanije Katari Diar o konceptu i dinamici aktivnosti na projektu”, kazao je juče Jelušić.

Kompanija Katari Diar ponovo je, prema nezvaničnim informacijama, zaustavila projekat izgradnje luksuznog stambeno-turističkog rizorta, vrijednog preko 250 miliona eura u uvali Pržna.

“Vijesti” saznaju da je kćerka kompanija Katari Diara u Crnoj Gori, Katari Diar Hotel&Property Investment Montenegro iz Tivta, krajem prošle sedmice poslala tzv. „project termination notice“, odnosno zvanično obavještenje o zaustavljanju projekta u uvali gdje je nekada bio hotelski kompleks Plavi horizonti.

Iz kompanije Katari Diar Hotel&Property Investment Montenegro tvrde da se projekat ne zaustavlja i da će „u nekom narednom periodu“ moći da saopšte više detalja o cijeloj situaciji”. Katarci su kompleks u uvali Pržna kupili 2010. od tivatskog HTP Primorje za 25 miliona eura, srušili stari hotel i napravili prostor za budući kompleks kojeg su nazvali Beyond Horizon.

Bonus video: