Miličković: Zarobljene institucije štite Prvu banku

“Viši sud je učinio sve da ne dođe u situaciju da odgovori da li je ukinut član 5 Zakona o tekućim i kapitalnim poslovima sa inostranstvom. Ovo je još jedan u nizu dokaza da je vladavina prava u Crnoj Gori dotakla dno, kao zarobljene institucije”, tvrdi Miličković koji je ispred zgrade Višeg suda održao konferenciju za novinare
67 pregleda 9 komentar(a)
Vasilije Miličković, Foto: Luka Zeković
Vasilije Miličković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.02.2016. 08:48h

Viši sud Crne Gore učinio je sve da obesmisli sudski proces i onemogući dalji sudski postupak, nastao po tužbama jagodinske firme Feman protiv Prve banke Crne Gore, ocijenio je Vasilije Miličković, punomoćnik firme iz Srbije.

“Viši sud je učinio sve da ne dođe u situaciju da odgovori da li je ukinut član 5 Zakona o tekućim i kapitalnim poslovima sa inostranstvom. Ovo je još jedan u nizu dokaza da je vladavina prava u Crnoj Gori dotakla dno, kao zarobljene institucije”, tvrdi Miličković koji je ispred zgrade Višeg suda održao konferenciju za novinare.

Punomoćnik Femana se pred ulazom u Viši sud slikao sa navedenom zakonskom normom koja propisuje da je banka dužna da uredan nalog za plaćanje prema inostranstvu, izvrši odmah, a najkasnije do kraja narednog dana, od prijema naloga.

“Slobodan sam vas upoznati sa teškim zloupotrebama od strane sudsko-tužilačkih organa u Crnoj Gori koje se graniče sa terorom gdje se tužilac pretvara u tuženog, a tuženi zauzima ulogu dželata i kažnjava već opljačkanog tužioca i zbog same primisli da zaštiti sebe i svoju imovinu od brutalne pljačke od strane Prve banke, prve familije, u Crnoj Gori”, istakao je Miličković.

Apelacioni sud oslobodio je odgovornosti Prvu banku CG i što jagodinskoj firmi Feman, u vlasništvu biznismena Miodraga Nikolića, nije uplatila 16.923 eura od prodaje akcija EPCG, obavljene prije šest godina.

Prva presuda Privrednog suda donijeta je u korist Femana, a na štetu Prve banke, ali je Apelacioni sud nju ukinuo, a u ponovljenom postupku prvostepeni sud je oslobodio odgovornosti Prvu banku, što je Apelacioni sud potom potvrdio. VDT je početkom novembra odbio krivičnu prijavu Femana podnijete protiv troje sudija Apelacionog suda i jednog sudije Privrednog suda.

Bonus video: