Blokada Štampi, Budvi, Brkoviću...

Na listi blokiranih ima 11.624 firme i preduzetnika, kao i još 3.358 onih za koje nema podataka u CRPS
93 pregleda 8 komentar(a)
CBCG1_1, Foto: Arhiva “Vijesti”
CBCG1_1, Foto: Arhiva “Vijesti”
Ažurirano: 02.02.2016. 06:47h

Među novim većim dužnicima na listi blokiranih firmi Centralne banke nalazi se Štampa Podgorica sa dugom od 1,5 miliona eura i blokadom računa od 38 dana. Većinski vlasnik ovog trgovačkog akcionarskog društva je Rokšped sa 99 odsto akcija.

Račun već 18 dana je blokiran kompaniji Vektra Jakić, biznismena Dragana Brkovića, a povjerioci pokušavaju preko ove mjere prinudne naplate da dođu do 237 hiljada eura.

Među novim preduzećima na listi sa većim iznosom blokade je firma Bitermo MNG, predstavništvo istoimene slovenačke građevinske kompanije. Od nje povjerioci pokušavaju da naplate 282 hiljade eura već 28 dana koliko iznosi blokada. Ova firma je učestvovala u rekonstrukciji hotela Princess u Baru i u izgradnji Atlas kapital centra u Podgorici. Investitor na oba ova projekta donedavno je bila Atlas grupa Duška Kneževića.

Nova firma na listi je i “CG Ratko Mitrović”, predstavništvo istoimene beogradske firme za izgradnju i održavanje liftova. Potraživanje iznosi 190 hiljada eura, a blokada traje 28 dana.

Povratnik na listu blokiranih računa je Opština Budva kojoj blokada sada traje 25 dana, a iznos duga je 769 hiljada. Na listi je i Opština Bijelo Polje kojoj dug na blokadu od tri dana iznosi 16.942 eura.

Najveći dužnici na listi su kompanija Slobšar&Cok sa dugom od 9,7 miliona eura, kojeg povjerioci pokušavaju da naplate već 2.063 dana, odnosno pet i po godina. Sljedeći na listi je Maestral inžinjering sa dugom od 7,3 miliona eura koji traje već više od sedam godina.

Firma Barac iz Podgorice duguje 6,9 miliona eura, a blokada traje sedam godina. Bivšem gigantu “Radoju Dakiću” račun je u blokadi 5.500 dana ili 15 godina, a dug na računu iznosi 6,7 miliona eura.

Među većim dužnicima su i “Ave Marija Kolčević” sa dugom od 6,3 miliona (blokada traje skoro sedam godina), Montri Igalo 6,2 miliona (četiri godine), Provladex 6,1 milion (četiri i po godine),...

Bonus video: