Leberle glavni izvršni direktor NLB banke

Leberle je na funkciju glavnog izvršnog direktora NLB banke, članice slovenačke NLB grupe, došao sa pozicije izvršnog direktora Hypo Alpe Adria banke (HAAB) u Banjaluci. On je sredinom oktobra 2012. godine došao u HAAB u Banjaluci u vrijeme kada se radilo na sanaciji i prodaji te grupacije koja je poslovala negativno
50 pregleda 0 komentar(a)
NLB banka, Foto: Vesko Belojević
NLB banka, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.02.2016. 12:07h

Glavni izvršni direktor podgoričke NLB banke od danas je Martin Leberle, saopšteno je iz te finansijske kompanije.

Leberle je na mjestu glavnog izvršnog direktora NLB banke zamijenio Antona Ribnikara, koji je na tu funkciju imenovan krajem juna 2011. godine.

NLB Montenegrobanka je, kako su ranije pisale Vijesti, tražila od Centralne banke (CBCG) dozvolu za izdavanje licence za rad Leberleu.

Leberle je na funkciju glavnog izvršnog direktora NLB banke, članice slovenačke NLB grupe, došao sa pozicije izvršnog direktora Hypo Alpe Adria banke (HAAB) u Banjaluci. On je sredinom oktobra 2012. godine došao u HAAB u Banjaluci u vrijeme kada se radilo na sanaciji i prodaji te grupacije koja je poslovala negativno.

NLB banka, koja je do kraja prošle godine poslovala pod imenom NLB Montenegrobanka, završila je treći kvartal sa neto profitom od 1,14 miliona eura.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije (CDA), većinski vlasnik NLB banke je Nova ljubljanska banka, koja posjeduje 99,36 odsto kapitala. Ostali vlasnici imaju manje od jedan odsto akcija banke.

Bonus video: