Vujadinović: Očekujemo brzu isplatu otpremnina

On je istakao da imaju saznanja da je budžetom za tehnološke viškove predviđeno budžetu 9,5 miliona eura
0 komentar(a)
Duvanski kombinat, Foto: Luka Zeković
Duvanski kombinat, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.01.2016. 17:14h

Više od 30 bivših radnika Duvanskog kombinata u stečaju, danas penzionera okupilo se jutros ispred sjedišta Ministarstva finansija u znak protesta što već šest mjeseci čekaju isplatu obećanih otpremnina u prosječnom iznosu od 12.000 eura.

„Očekujemo ubrzanu isplatu otpremnina. Dobili smo podršku bivšeg poslovodstva po pitanju otpremnina. U razgovoru sa direktorom DKP-a Slavoljubom Vukašinovićem nam je rečeno da se obratimo Vladi jer je DKP izmirio obaveze prema državi, odnosno, po osnovu radnog staža i osiguranja”, kazao je nakon okupljanja predstavnik bivših radnika Željko Vujadinović .

On je istakao da imaju saznanja da je budžetom za tehnološke viškove predviđeno budžetu 9,5 miliona eura.

Koordinacioni odbor 60-tak bivših radnika, a danas penzionera DKP-a podnio je nedavno zahtjev premijeru i predsjedniku Savjeta za privatizaciju Milu Đukanoviću za isplatu otpremnina.

Oni smatraju da su se za to stekli uslovi budući da su one trebalo da bude isplaćene još 1.avgusta 2015. godine. Tokom proteklih pola godine, međutim, ništa nije urađeno po tom pitanju.

Isplata otpremnina bivšim radnicima DKP-a bila je uslov njihovog odlaska iz te kompanije sredinom prošle godine, a “sve u cilju racionalizacije poslovanja DKP-a”, kako je to, inače, dogovoreno sa polovodstvom i potpisano od strane izvršnog direktora Vukašinovića.

Stari DKP je u stečaju od maja 2010. godine, a svim bivšim radnicima koji su od tada dobrovoljno napustali kompaniju obećane su ili već isplaćene otpremnine prema ponuđenom socijalnom programu.

Bonus video: