Flin: Britanci će više kupovati, a i cijene će rasti

Sve bolje avio-veze su katalizator povećanje tražnje, tvrdi Piter Flin
52 pregleda 3 komentar(a)
Tivat, Foto: A.Marković
Tivat, Foto: A.Marković
Ažurirano: 09.01.2016. 16:16h

Interesovanje Britanaca za nekretnine u Crnoj Gori značajno će porasti ove godine zbog jačanja funte i uvođenja dodatnih avio-linija, ocijenio je Piter Flin.

Direktor agencije “NT Realty.me“, jedne od vodećih kada je riječ o plasmanu nekretnina kupcima iz Britanije, kaže i da će cijene rasti.

“Iako je 2015. bila teža nego 2014. koja je do sada bila rekordna godina, već osjećamo pojačan interes britanskih kupaca za nekretnine u Crnoj Gori, sada kada je funta ojačala u odnosu na euro i kada Britanci imaju sve više povjerenja u domaću ekonomiju“, kazao je Flin za portal opp.today

On kaže da je interesovanje ruskih kupaca, koji su do sada preovlađivali, opalo zbog sankcija EU prema Rusiji, pada vrijednosti rublje i cijena nafte koja ima veliku ulogu u ruskoj ekonomiji.

Flin je naglasio da se u Crnoj Gori trenutno dešava puno toga kada je riječ o investiranju u gradnju novih nekretnina, posebno u Kotorskom i Tivatskom zalivu i na Luštici gdje “veliki igrači“ puno ulažu u rizorte ranga pet zvjezdica, luksuzne hotele i nekretnine uopšte.

“Uz to i novi kupci postaju sve više zainteresovani za Crnu Goru, uključujući tu Francuze, Njemce, Fince i Norvežane. Ovi bogati, i možemo reći 'vidoviti' kupci, dolaze zato što im se prema nekretninskim projektima koji se sada razvijaju na crnogorskoj obali, nude visoki standardi koje oni traže, a tu su i brojni novi i luksuzni hoteli i restorani koji su ovdje otvoreni u proteklih nekoliko godina“.

Flin kaže da su jedan od najvažnijih katalizatora rasta tražnje nekretnina na britanskom tržištu sve bolje saobraćajne veze, posebno od kada je vodeći evropski lou-kost prevoznik “Rajan er“ prije dvije godine uspostavio redovnu liniju između Londona i Podgorice.

“Uvođenje novih lou-kost letova izmešu Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore će dodatno uvećati interes britanskih kupaca za ovdašnje nekretnine”.

Navodi se da vodeći britanski lou-kost prevoznik “Easy Jet“ od 27. marta uvodi liniju Mačester - Tivat.

“Bićemo u fantastičnoj poziciji, ne samo kada je turizam, već i trgovina nakretninama u Crnoj Gori u pitanju“.

Flin očekuje da se na crnogorskim aerodromima uskoro pojavi i treći jaki lou-kost igrač, mađarski “Viz er“.

Bonus video: