Zaposleni u državnoj upravi će dobiti varijabilni dio zarade

U Sudskom savjetu je “Vijestima” rečeno da postoji problem oko isplate zarada i da je juče o tome trebalo da razgovaraju sa Ministarstvom finansija
0 komentar(a)
Novac, euri
Novac, euri
Ažurirano: 29.12.2015. 08:33h

Iako je zaposlenima u državnoj upravi najavljeno da neće primiti varijabilni dio zarade za decembar, Ministarstvo finansija se juče predomislilo.

Iz Ministarstva je juče, nakon obraćanja “Vijesti”, rečeno da neće biti zastoja u isplati varijabilnog dijela zarade, ni za sudstvo, ni za druge organe državne uprave.

Izvor “Vijesti” iz podgoričkog Osnovnog suda juče je rekao da im je saopšteno da neće primiti varijabilni dio decembarske zarade, zbog koje su štrajkovali prije četiri godine i da će im to biti nadoknađeno u januaru.

U Sudskom savjetu je “Vijestima” rečeno da postoji problem oko isplate zarada i da je juče o tome trebalo da razgovaraju sa Ministarstvom finansija.

Sudska administracija je, prije četiri godine, štrajkovala dva mjeseca tražeći povećanje zarada od 100 eura, ali su na kraju ipak prihvatili ponudu Vlade za isplatom varijabilnog dijela zarade od 35 eura.

Njihov sporazum važi do novembra 2016.

Bonus video: