Tri godina od uvođenja stečaja: Bivše radnice "Koni" konfekcije održale zbor

Nadaju se da će obećani razgovor sa ministarkom rada i socijalnog staranja Zoricom Kovačević prvog radnog dana nakon novogodišnjih praznika, uroditi plodom
1 komentar(a)
Koni konfekcija, Foto: Svetlana Mandić
Koni konfekcija, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 28.12.2015. 16:02h

Bivše radnice nikšićke Koni konfekcije održale su zbor kako bi “obilježile” trogodišnjicu od uvođenja stečaja, ali i poručile nadležnima da ukoliko njihova situacija ne počne da se rješava da ne bježe ni od štrajka.

“Radnice su istrajne u svojim zahtjevima - isplata devet plata, povezivanje četiri godine radnog staža i otpremnine. Od stečajnog upravnika nijesmo dobili odgovor koliki su stečajni troškovi za ove tri godine. Tražili smo da se cijena imovine ne smanjuje ispod 550 hiljada eura, kolika je bila na poslednjem oglasu”, kazala je Milijana Novosel.

Nadaju se da će obećani razgovor sa ministarkom rada i socijalnog staranja Zoricom Kovačević prvog radnog dana nakon novogodišnjih praznika, uroditi plodom.

Bivše radnice “Konija”, njih 36, zaključke sa zbora proslijedile su ministarstvima ekonomije, rada i socijalnog staranja i predsjedniku Opštine Veselinu Grboviću.

Bonus video: