Damjanović: Nova rešenja ne obavezuju investitora ako se ne unesu u aneks ugovora

"Cijenim napore Pozitivne, ali to ima smisla samo ako se unese u aneks ugovora, a ne u odluku koja za investitora nije obavezujuća" kazao je Aleksandar Damjanović
10 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.12.2015. 14:34h

Ministarstvo turizma saopštilo je na skupštinskom Odboru za ekonomiju da su im prihvatljivi amandmani Pozitivne na predlog odluke o prihvatanju aneksa ugovora za zakup hotela Kraljičina plaža, kao i amandmani DPS -a na predlog odluke o zakupu ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula.

"Ali, moramo da sačekamo stav vlade o amandmanima. To su prve dvije tačke na današnjoj sjednci" kazao je sekretar ministarstva turizma Zoran Tomić.

Poslanik Pozitivne Goran Tuponja kazao je da amandmanima pokušavaju da donesu niz odluka koje bi bile u korist građana, te da zaštite državne interese.

"Cijenim napore Pozitivne, ali to ima smisla samo ako se unese u aneks ugovora, a ne u odluku koja za investitora nije obavezujuća. Ovo je nedovoljna zaštita bez pravnog dejstva za investitora. Nema ovdje ministra turizma Branimira Gvozdenovića da kaže ko su krivci što nije godinama usvojena planska dokumenacija koja nas je dovela do ovoga sada. Treba investitor koji će da se ozbiljno bavi hotelijerstvom, a ne prodajom apartmana", kazao je Aleksandar Damjanović (SNP)

Dodao je da Vlada pokušava namjerno da prebaci odgvornost na Skupštinu, jer nema hrabrosti da to presiječe.

"Nećemo dijelti odgovornost nego će je snositi onaj ko za ovo glasa u parlamentu", istakao je Damjanović.

Lider SNP -a Sržan Milić kazao je da je interesantna cijela medijska priprema koja prethodi izjašnjenju o važnim odlukama, te da ako Vlada prihvati amandmane Pozitivne znači da je sklopila loš aneks ugovora.

"Ovim se stvara privid da se nešto štiti. Vjerujem da će se brzo otvoriti pitanje o tome koja većina ovo treba da izglasa i da li je ovo u skladu sa Ustavom. Možda će neki drugi državni organ prepoznati da je potrebna neka druga većina od ove koju je utvrdio zakonodavni odbor”, rekao je Milić.

Bonus video: