Jelušić: Nema političke volje da se zaštite interesi države

"Zainteresovani privatnik je tako došao u poziciju da ocenjuju šta je to 'društveno opravdano', što navodi na ozbiljnu sumnju da je u pitanju visoko koruptivni posao", saopštila je Jelušić
3 komentar(a)
Božena Jelušić, Foto: Savo Prelević
Božena Jelušić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.12.2015. 10:19h

U Crnoj Gori ne postoji politička volja da se zaštite interesi države i njenih građana kroz čuvanje najvrijednijih preostalih resursa, ocijenila je potpredsjednik Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA), Božena Jelušić.

"O tome neopozivo i surovo svjedoči priprema da se 'budvanizuje' čak i Miločerski park, očito nesuđeni spomenik prirode i ambijentalna cjelina od izuzetne vrijednosti", rekla je Jelušić agenciji Mina-business.

Ona je kazala da je iskazana spremnost Vlade, da se u Miločerskom parku dozvoli gradnja stanova za tržište i da se on tako kao cjelina podredi privatnom interesu investitora, bila praćena očitim i prilično sramotnim 'inženjeringom pristanka'.

"Zainteresovani privatnik je tako došao u poziciju da ocenjuju šta je to 'društveno opravdano', što navodi na ozbiljnu sumnju da je u pitanju visoko koruptivni posao", saopštila je Jelušić.

U međuvremenu, kako je dodala, postoji nedvosmisleni konsenzus, posebno građana i stručne javnosti Budve, da se Miločerski park sačuva i iskoristi u najboljem opštem i javnom interesu.

"Kao dugogodišnji aktivista civilnog sektora koji se borio protiv 'budvanizacije', smatram skoro izvjesnim da je u pitanju još jedan od niza primjera korupcije u Budvi", rekla je Jelušić.

URA će, kako je navela, u svom budućem radu svim raspoloživim sredstvima nastojati da se takvi ugovori svestrano istraže i da se procesuiraju svi oni koji su radili na štetu grada i građana, a u korist privatnog interesa investitora i omogućili mu da u Miločerskom parku gradi stanove za tržište.

Bonus video: