Ispituju mogućnost investiranja u Luku Bar i Jadransko-Jonski autoput

„Predsjednik kompanije Vang Lin je istakao svoje zadovoljstvo ponovnim boravkom u Crnoj Gori, jer je Poly grupa i 2009. godine bila zainteresovana i razgovarala o realizaciji projekta autoputa Bar-Boljare“, kaže se u saopštenju
57 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Ivan Brajović, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Ažurirano: 19.12.2015. 15:54h

Poly grupa spremna je da, početkom naredne godine, pošalje u Crnu Goru timove koji bi bliže istražili uslove za realizaciju infrastrukturnih projekata za koje su zainteresovani, saopštili su predstavnici kineske kompanije na sastanku sa ministrom saobraćaja i pomorstva Ivanom Brajovićem.

Brajović je razgovarao sa predstavnicima kineske Poly grupe, koja je jedna od najvećih kineskih državnih investicionih firmi i koja sarađuje sa preko 80 zemalja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, delegacija Poly grupe razgovarala je sa Brajovićem sa ciljem da ispita mogućnosti i uslove za infrastrukturno investiranje u Luku Bar, Jadransko-Jonski autoput, i posebno u druge dionice autoputa Bar-Boljare, a kroz neki od modaliteta privatno-javnog partnerstva.

„Predsjednik kompanije Vang Lin je istakao svoje zadovoljstvo ponovnim boravkom u Crnoj Gori, jer je Poly grupa i 2009. godine bila zainteresovana i razgovarala o realizaciji projekta autoputa Bar-Boljare“, kaže se u saopštenju.

On je, tokom razgovora, iskazao punu odlučnost za nastavak priče o realizaciji tog projekta.

„Lin je izrazio spremnost da već početkom 2016. godine, njegova kompanija pošalje u Crnu Goru timove koji bi bliže istražili postojeće uslove za realizaciju infrastrukturnih projekata za koje su zainteresovani“, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Brajović je, ukazujući na mogućnosti za investiranje u putnu infrastrukturu u Crnoj Gori u narednom periodu, istakao zadovoljstvo interesovanjem stranih investitora za infrastrukturno investiranje u Crnu Goru, za koje se očekuje da će biti snažan generator privrednog rasta.

„Ministar je izrazio uvjerenje da interesovanje Poly grupe za razvojne projekte u Crnoj Gori, s obzirom na njenu veličinu, reference i potencijale, doprinosi daljem unaprjeđenju tracionalno dobrih odnosa između Crne Gore i Kine“, naveli su iz Ministarstva.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Luke Bar, koji su ukazali na razvojne projekte za koje traže partnere.

Bonus video: