Sud stao na stranu Gorice

Presudu je donijela sudija Privrednog suda Milica Popović
0 komentar(a)
Radnici Gorice, Foto: Arhiva Vijesti
Radnici Gorice, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.12.2015. 13:44h

Privredni sud treći put je tokom ove decenije odbio tužbeni zahtjev Glavnog grada da se utvrdi kao vlasnik placa površine 25.117 kvadrata, u vlasništvu Građevinskog preduzeća Gorica u stečaju, potvrdio je juče „Vijestima“ stečajni upravnik preduzeća Dragan Smolović.

Presudu je donijela sudija Privrednog suda Milica Popović.

Ukoliko Apelacioni sud konačno potvrdi ovu presudu stvoriće se uslovi za prodaju placa koji se nalazi duž magistralnog puta na izlazu iz Podgorice, a jednim dijelom se na njemu nalazi skladište preduzeća „Laković“, čiji je diskont u neposrednoj blizini.

Nakon što se stvore uslovi i proda ovaj plac, biće namirena sva potraživanja bivših radnika GP Gorica, koja iznose oko dva miliona eura, kao i sva ostala potraživanja povjerilaca.

Ovaj maratonski sudski postupak koji je prvo bio u Osnovnom sudu traje punih 17 godina. Zemljište je nacionalizovano 1964. godine, a ranijim vlasnicima isplaćena je naknada.

Bivši radnici GP Gorica potražuju na ime neisplaćenih 105 zarada nešto više od dva miliona eura. Doprinosi na zarade nijesu povezivani za dio radnika od 1998. godine, a za veći dio od 2002.

Bonus video: