Čavor: Damjanović politički nekorektno iskoristio ulogu predsjednika Anketnog odbora

Čavor je dodao da zaključci koje je Damjanović, "zloupotrebljavajući svoju funkciju predsjednika Odbora", dostavio medijima nijesu ni razmatrani na sjednici Odbora niti su, samim tim, usvojeni
281 pregleda 1 komentar(a)
Branko Čavor (Novine)
Branko Čavor (Novine)
Ažurirano: 16.12.2015. 20:11h

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) i zamjenik predsjednika Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o postupanju nadležnih državnih organa u zaštiti imovine i javnog interesa prilikom prodaje imovine DKP-a u stečaju Branko Čavor kazao je da je Aleksandar Damjanović politički nekortektno iskoristio ulogu predsjednika Anketnog odbora tako što je, "u njemu svojstvenom političkom maniru", nakon što skoro dva mjeseca nije zakazivao sjednice Odbora, "noću pokušao medijima da podmetne svoj nacrt Izvještaja kao gotovu stvar."

"Izvještaj koji je Damjanović poslao medijima članovi Odbora nijesu ni imali vremena da razmotre i donesu svoj sud. Takođe, Damjanović je zanemario ostale članove Odbora, koji imaju jednaka prava kao i on i koji imaju svoj prijedlog zaključaka o kojima će se raspravljati isto kao i o Damjanovićevim. Dakle, činjenice su sljedeće: Anketni odbor za prikupljanje informacija i činjenica o postupanju nadležnih državnih organa u zaštiti imovine i javnog interesa prilikom prodaje imovine DKP-a u stečaju nije je sastao skoro dva mjeseca, zahvaljujući tome što predsjednik Odbora Aleksandar Damjanović nije zakazivao sjednice. Krajnji rok za dostavljanje zaključaka Odbora Skupštini bio je četvrti novembar 2015. godine, koji je probijen zahvaljujući predsjedniku Odbora Aleksandru Damjanoviću", kazao je Čavor.

Čavor je dodao da zaključci koje je Damjanović, "zloupotrebljavajući svoju funkciju predsjednika Odbora", dostavio medijima nijesu ni razmatrani na sjednici Odbora niti su, samim tim, usvojeni.

"Ostali članovi Odbora će predložiti svoje zaključke i tek nakon rasprave na narednoj sjednici, koju Damjanović još nije zakazao, imaće priliku da raspravljaju o svim predloženim zaključcima i upute konačan prijedlog Skupštini. Sve ostalo što Aleksandar Damjanović pokušava da plasira javnosti je samo loš pokušaj političke manipulacije i prikupljanja političkih poena, nema nikakvo utemeljenje u radu Anketnog odbora i u suprotnosti je sa parlamentarnom praksom da o svim prijedlozima zaključaka raspravljaju članovi Odbora", zaključio je Čavor.

Bonus video: