Zimska sezona na Vučju: Sve je spremno, fali samo snijeg

Vesna Lazović, predstavnica Nacionalne turističke organizacije, kazala je da je sa Zavodom za školstvom dogovoren projekat koji se tiče škole skijanja za učenike od četvrtog do devetog razreda, dok je Vanja Tomašević, PR ski centra “Vučje”, istakla da će ovogodišnja škola skijanja biti organizovana i tokom februara i marta
52 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2015. 15:22h

U ski centru Vučje, dvadesetak kilometara od Nikšića, sve je spremno za početak zimske turističke sezone. Fali jedino snijega.

“U planu je izgradnja akumulacije tako da se nadam da iduće godine nećemo morati da gledamo u nebo, već će staze biti stalno pokrivene snijegom. To će biti pilot projekat na osnovu kojeg će se ugledati i ostali ski centri u Crnoj Gori”, kazao je Marko Petričević, predstavnik Ministarstva turizma i održivog razvoja, na konferenciji za novinare upriličenoj povodom ozvaničenja početka zimske turističke sezone na Vučju.

On je istakao da je Vučje primjer uspješne saradnje privatne inicijative i aktivnog pristupa državnih organa.

“Vučje je veoma važna destinacija ne samo na turističkoj mapi grada pod Trebjesom, već i u okvirima crnogorskog turizma. Nikšić povezuje sjever i jug, a turistički potencijali ovoga prostora prepoznajti su na kopči onoga što nudi sjever u zaleđu i onoga što nudi jug sa svojom itekako već uspješno razvijenom obalom”, kazala je Sonja Nikčević, predsjednica Skupštine Opštine Nikšić.

Šef ekonomske kancelarije ambasade Mađarske u Beogradu Duško Karagić kazao je da im je čast što su partneri i prijatelji ski centra na Vučju, koje posluje u okviru kompanije “Kom komerc”, a da su se za saradnju odlučili jer Mađarska i Crna Gora imaju šta da ponude jedni drugima.

Vesna Lazović, predstavnica Nacionalne turističke organizacije, kazala je da je sa Zavodom za školstvom dogovoren projekat koji se tiče škole skijanja za učenike od četvrtog do devetog razreda, dok je Vanja Tomašević, PR ski centra “Vučje”, istakla da će ovogodišnja škola skijanja biti organizovana i tokom februara i marta.

“Tokom tih mjeseci na Vučju ima snijega, a djeca su vezana za školu, pa je, u saradnji sa Ministarstvom turizma i Nacionalnom turističkom organizacijom, usvojeno da će djeca moći tokom tih mjeseci odvojiti pet radnih dana za školu skijanja”, kazala je Tomašević.

Ski centar je, prema njenim riječima, ove godine povećao i smještajne kapacitete, dok je novootvoreni ski servis, kako je kazala Tomašević, među bolje opremljene sa kapacitetom od preko 500 oprema svjetski poznatih brendova.

Kompanija “Kom komerc”, Komunikacioni tim za članstvo u NATO i nacionalni koordinator Vesko Garčević pokrenuli su inicijativu da se karate klubu “Visitor” iz Murina nabavi oprema i djeci omoguće bolji uslovi za rad. Donaciju je Dragomiru Markoviću, predsjedniku kluba koji ima 52 člana, uručio Dragoljub Fatić, direktor Karate reprezentacije Crne Gore.

Galerija

Bonus video: