KAP plaća Pejoviću 2,4 miliona za dva placa

U sklopljenom dokumentu utvrđuje se da je KAP u stečaju postao vlasnik obje parcele, pa se nalaže Upravi za nekretnine da na osnovu ovog poravnanja izvrši promjenu u katastru
129 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Pejović, Foto: Luka Zeković
Veselin Pejović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.12.2015. 12:59h

Veselin Pejović u ime Uniproma i Veselin Perišić, u ime Kombinata aluminijuma u stečaju, potpisali su sudsko poravnanje juče su u Privrednom sudu.

Pred sudijom Blažom Jovanićem je utvrđeno da KAP u stečaju treba da plati skoro 2,4 miliona eura Unipromu, jer prilikom prodaje imovine kombinata u stečajnu masu nije bio uključen plac u centru Podgorice, u blizini tržnog centra Gintaš, piše "Pobjeda".

U sklopljenom dokumentu utvrđuje se da je KAP u stečaju, nakon raskida dijela kupoprodajnog ugovora, postao vlasnik obje parcele, pa se nalaže Upravi za nekretnine da na osnovu ovog poravnanja izvrši promjenu u katastru. Dodaje se i da svaka stranka u sporu snosi svoje troškove postupka. Vlasnik Uniproma Veselin Pejović početkom oktobra ove godine tužio je KAP u stečaju, tražeći nadoknadu štete u iznosu od 7.814.550 eura zato što mu nijesu predata ova dva placa, u skladu sa kupoprodajnim ugovorom.

Drugi zahtjev u okviru ove tužbe bio je da se plati uklanjanje opasnog otpada, odnosno 40 hiljada tona lužine, koje je ruski CEAK, prethodni vlasnik KAP-a, ostavio u pogonima bivše fabrike glinice. U tužbi je vrijednost placeva procijenjena na 4.114.550 eura, dok se 3,7 miliona odnosi na skladištenje opasnih materija.

Stečajni postupak u KAP-u započet je u julu 2013. godine, zbog duga od 386 miliona eura.

Bonus video: