Advokatima Dakića uplaćen novac, radnici na čekanju

Oko 1.800 bivših radnika čitavu deceniju potražuju, po osnovu pravosnažnih sudskih presuda, više od 50 miliona eura zajedno sa pripadajućim kamatama. U međuvremenu je preminulo oko 400 bivših radnika
158 pregleda 2 komentar(a)
Radoje Dakić, Foto: Luka Zeković
Radoje Dakić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.12.2015. 09:09h

Na račune advokata bivših radnika „Radoja Dakića“ juče je Osnovni sud uplatio 711.000 eura na ime troškova sudskog postupka od prodaje imovine obavljene krajem prošle i u prvoj polovini ove godine, saznaju „Vijesti“.

Za razliku od advokata, 205 bivših radnika, koje zastupa advokat Veselin Raspopović i koji su imali prioritet u naplati potraživanja, još neće moći da podijele oko dva miliona eura prihodovanih od prodaje dijela nepokretne imovine.

Razlog za to je što je nekoliko advokata prigovorilo na redosljed povjerilaca u rješenju sudije Danila Jegdića kojim je definisana raspodjela prihodovanog novca.

Bivši dakićevci tako neće moći da računaju na isplatu svog novca sve dok vijeće Osnovnog suda ne odluči o prigovoru. Ovim ljudima je novac trebalo prvobitno da bude isplaćen nakon donošenja sudskog zaključka 10. septembra.

Dio bivših radnika, njih oko 200, koje zastupaju advokati Ljubomir Marković i Branislav Ćupić su svojim potraživanjima, na ročištu 23. marta ove godine, kupili nepokretnosti bivše fabrike mašina vrijedne pet miliona eura. Međutim, sud na kraju nije prihvatio takvo namirenje potraživanja, zbog čega je tokom oktobra pokrenuta parnica u Osnovnom sudu.

Oko 1.800 bivših radnika čitavu deceniju potražuju, po osnovu pravosnažnih sudskih presuda, više od 50 miliona eura zajedno sa pripadajućim kamatama. U međuvremenu je preminulo oko 400 bivših radnika.

Bonus video: