Kovačević: Crna Gora posvećena realizaciji Regionalnog stambenog projekta

Realizacijom ovih aktivnosti do kraja 2016. riješiće se, kako se navodi u saopštenju, problem kampa Konik 1 i 2
0 komentar(a)
Zorica Kovačević, Arban Abraši, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Zorica Kovačević, Arban Abraši, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Ažurirano: 07.12.2015. 15:49h

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević saopštila je danas da je Crna Gora posvećena realizaciji aktivnosti Regionalnog stambenog projekta prilikom susreta sa kosovskim kolegom Arbanom Abrašijem.

Kovačević je upoznala Abrašija da je raspisan tender za izgranju stambenih jedinica u opštini Nikšić. Takođe, ministrka je istakla de je u realizaciji izgradnja stambenih jedinica u opšitini Berane, Herceg Novi, kao i Dom za stara lica u opštini Pljevlja.

Realizacijom ovih aktivnosti do kraja 2016. riješiće se, kako se navodi u saopštenju, problem kampa Konik 1 i 2.

Ministarka je naglasila dobar partnerski odnos Vlade Crne Gore, Sindikata i Poslodavaca koji se ogleda kroz uspješan rad Socijalnog savjeta.

Takođe ministarka je upoznala Abrašija o uspostavljanju Informacionog sistema socijalne zaštite (Socijalni karton), kao i o svim njegovim prednostima, i tom prilikom pozvala na saradnju i prenosu iskustava i dobre prakse.

Abraši se zahvalio na prijemu i izrazio zadovoljsto na preduzetim aktivnostima na realizaciji Regionalnog stambenog programa, kao i zajedničkim budućim aktivnostima, navodi se u saopštenju.

Bonus video: