Ministarstvo ekonomije: Završeni radovi u cilju energetske efikasnosti u osam škola

“Za rekonstrukciju grupe od osam objekata izdvojena su sredstva u iznosu od 5,52 miliona eura”, dodaje se u saopštenju Ministarstva ekonomije
1 komentar(a)
Vladimir Kavarić, Foto: Arhiva Vijesti
Vladimir Kavarić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.12.2015. 16:02h

Završetak radova na primjeni mjera energetske efikasnosti u osam škola, koji su realizovani u sklopu Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama, biće ozvaničen sjutra, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Na svečanosti povodom završetka radova u osam škola u Podgorici, Danilovgradu, Pljevljima, Rožajama, Bijelom Polju i Plavu, govoriće ministar ekonomije, Vladimir Kavarić.

“Za rekonstrukciju grupe od osam objekata izdvojena su sredstva u iznosu od 5,52 miliona eura”, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Na svečanosti koja će biti organizovana u Osnovnoj školi "Vuko Jovović" u Danilovgradu će, pored Kavarića, govoriti i ambasador Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Štajnaker, generalni direktor Direktorata za energetsku efikasnost u Ministarstvu, Dragica Sekulić, kao i gradonačelnik Opštine Danilovgrad, Branislav Đuranović.

Rekonstrukcija je obuhvatila osnovne škole „Vuko Jovović“ u Danilovgradu, „Branko Božović“ i "Oktoih" u Podgorici, "Ristan Pavlović" u Pljevljima, "Mustafa Pećanin" u Rožajama, kao i srednje škole "Miloje Dobrašinović" u Bijelom Polju, Srednja stručna u Pljevljima i "Bećo Bašić" u Plavu.

“Škole su rekonstruisane u okviru Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama, koji se realizuje po osnovu Ugovora o kreditu i finansijskom doprinosu odnosno donaciji, potpisanog u novembru 2011. godine između Njemačke banke za razvoj (KfW) i Ministarstva finansija”, kazali su iz Ministarstva.

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 13,44 miliona eura, od čega je iznos kredita 11,5 miliona, dok je iznos donacije 1,94 miliona eura.

Realizacija projekta je počela u januaru 2012. godine, dok je rok za završetak projekta decembar ove godine.

Bonus video: