PLAĆENI SADRŽAJ

Uzmite besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom akcija Microsoft-a

Trenutno glavni pokretački faktor rasta cijena akcija je nova strategija Microsoft-a pod nazivom „ekosistem“
2 komentar(a)
Microsoft
Microsoft
Ažurirano: 04.12.2015. 07:14h

Prošle nedjelje Microsoft je održao promociju na kojoj je omogućio korisnicima Windows-a 10, da putem Windows store-a kupuju filmove, igrice i aplikacije za samo 10 centi. I ako se ova promocija završila, prema riječima kompanije, svakodnevno će biti uvođene nove promocije.

"Očekuje se da ovaj vid reklame privuče milione korisnika i preorijentiše ih na Windows 10, što bi naravno trebalo da se pozitivno odrazi i na cijenu akcija", kaže informisani izvor iz Fortrade-a.

Iskoristite priliku i uzmite 50€ za trgovanje cijenom akcija Microsoft-a na svjetskoj berzi.

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje ovdje.

Nakon što su tokom prošlog mjeseca objavljeni odlični rezultati zarade tokom prvog kvartala, cijena akcija Microsoft-a porasla je skoro 13% u samo dva dana. Prihod kompanije je dostigao 21.66 milijarde dolara i time nadmašio prognoze ekonomista.

Cijena akcija ne samo da je imala rastući trend tokom prošle godine već je stopa rasta nadmašila rast S&P 500 indeksa, kao posljedica rasta zarade ali i drugih parametara. Istorijski posmatrano, tokom 2014. godine cijena akcija je porasla 25%, kao dio trenda koji je otpočeo u avgustu 2013. godine kada se CEO Steve Ballmer povukao sa te pozicije. Tokom tog trenda cijena akcija je ostvarila ukupan rast od 34%.

Trenutno glavni pokretački faktor rasta cijena akcija je nova strategija Microsoft-a pod nazivom „ekosistem“, koja omogućava korisnicima da se oslone na Microsoft za sve hardverske potrebe kao što su fitnes narukvice i satovi, pametni telefoni, tableti, laptopovi i tako dalje. Ovu strategiju primenjivao je i Apple i to veoma uspješno da bi danas postao najvrijednija kompanija po tržišnoj kapitalizaciji na svijetu.

Clould strategija Microsofta je takođe veoma perspektivna i napori da se proširi ovaj vid poslovanja ostaće ključni katalizator rasta cijene akcija u budućnosti. Osim toga, firma za istraživanje, IDC, prognozira da će Microsoft do 2019. godine udvostručiti tržišno učešće kada su u pitanju tableti sa sadašnjih 7%. Prihodi od Surface tableta već sada dostižu 1 milijardu dolara i tokom prethodnog kvartala prodaja je više nego udvostručena.

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje ovdje.

Kako navodi izvor iz Fortrade-a, u kombinaciji sa drugim naporima, cloud poslovanje će prema mišljenju investicione banke UBS pomoći da cijena akcija dostigne 60 dolara do sredine 2016 godine.

’UBS je potvrdio „kupovni rejting“ za akcije Microsoft-a i podigao prethodnu ciljnu vrijednost akcija sa 56 na 60 dolara zbog obećavajućih investicionih mjera koje bi trebalo da obezbijede veći rast cijene u odnosu na druge akcije iz ovog sektora’ kaže izvor iz Fortrade-a.

Trenutna cijena akcija kreće se oko 54.4 dolara.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti

Ugovori za razliku u ceni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumeli rizike, a potražite i nezavisan savet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posledice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Stavovi izneseni u tekstu nisu stavovi redakcije "Vijesti".

Preporučujemo za Vas